Slik kommuniserer du treffsikkert under valgkampen

Slik kommuniserer du treffsikkert under valgkampen
Johner Images / NTB
Nyhetsovervåking passer for:

- kommunikatører

- organisasjoner

- offentlig sektor

- bedrifter

Les mer om nyhetsovervåking
Nå er valgkampen i gang! For at kommunikasjonen din skal treffe, er det viktig å være oppdatert på nyheter knyttet til kjernesakene i din organisasjon eller bedrift.

Bli oppdatert på nyheter i sanntid – med nyhetsovervåking

Når det plutselig skjer noe stort innenfor ditt område, er det nyttig å ha den samme informasjonen som pressen – og helst like raskt. Med vår nyhetsovervåking er dere oppdatert på nyhetsbildet i sanntid. Dere får nyhetene samtidig som landets redaksjoner, Stortinget og departementene.

I et valgår er det ekstra viktig å holde seg oppdatert på eget fagområde og bransje. Den enkleste måten å gjøre det på, er å sette opp din egen nyhetsfeed med varsler om saker og hendelser på områder du følger. Slik vil du alltid være oppdatert om politiske prosesser og utvikling som gjelder dine kjernesaker.

– Kundene våre er avhengige av å orientere seg raskt i nyhetsbildet, og som nyhetsbyrå er vår viktigste oppgave å holde dem løpende oppdatert på de viktigste hendelsene både nasjonalt og internasjonalt. Dette kan være avgjørende også for ledelsen i en organisasjon eller bedrift, deres kommunikasjonsavdeling og fagpersoner, sier Sarah Sørheim, nyhetsredaktør i NTB.

“Hvorfor trenger vi nyhetsovervåking, når vi allerede har medieovervåking?”

– Dette spørsmålet får vi ofte. Det er mange som tror at dette er det samme, men nyhetsovervåking og medieovervåking dekker helt ulike behov, forklarer Kine Renée Gregersen, produktsjef for kommunikasjonsplattformen NTB Kommunikasjon.

Nyhetsovervåking holder deg oppdatert idet noe skjer. Du får varsel om hendelsene samtidig med journalister og redaksjoner landet rundt.

Medieovervåking er et godt verktøy for å måle resultatene av kommunikasjonsarbeidet ditt. Denne informasjonen får du i etterkant og brukes gjerne til evaluering og rapportering av kommunikasjonsarbeidet.

Planlegg egen kommunikasjon ved hjelp av medienes arbeidsverktøy

Ikke gå glipp av viktige hendelser som får konsekvenser for kommunikasjonsarbeidet ditt! Inkludert i tjenesten nyhetsovervåking får dere to uvurderlige planleggingsverktøy: Arbeidsplaner og nyhetskalenderen.

Arbeidsplaner gir dere innblikk i det viktigste som skjer de neste 24 timene. Her samler redaksjonen i NTB hvilke saker vi skal dekke. Dette gir dere et forsprang på hvilke planlagte saker som vil prege nyhetsbildet.

Nyhetskalenderen viser lokale, nasjonale og internasjonale begivenheter mange måneder fram i tid. Kalenderen dekker hele spekteret av politikk og samfunnsliv, økonomi, næringsliv, kultur og sport. Her får du raskt svar på hva som skjer og når – på det området som er aktuelt for din bedrift og bransje.

Les kundeintervju med Statens vegvesen: – Nyhetskalenderen har gitt pressearbeidet vårt et løft.

Ved å holde dere oppdatert på løpende nyheter og planlagte hendelser blir det lettere å sikre at egen kommunikasjon er relevant og aktuell.

– En journalist vil alltid være opptatt av nyhetsverdien i pressemeldingen eller nyhetssaken du vil ut med. Å være oppdatert på nyhetsbildet er dermed en viktig del av kommunikasjonsarbeidet, forteller Kine Renée Gregersen.

08.06.2021

Spørsmål om nyhetsovervåking?

Les også
Nyhetskriteriene som bør finnes i pressemeldingen
Shutterstock / NTB

Nyhetskriteriene som bør finnes i pressemeldingen

En redaksjon får flere hundre henvendelser og pressemeldinger hver eneste dag. Deres jobb er derfor å avgjøre hva som skal presenteres som en nyhet. Det er flere faktorer som spiller inn når saker skal velges ut, men en journalist vil alltid lete etter nyhetskriteriene i pressemeldingen.

Skriv pressemeldinger som er enkle å bruke
Maskot / NTB

Skriv pressemeldinger som er enkle å bruke

Pressemeldinger er brukstekster for travle journalister. Så kom kjapt til nyhetspoenget, gjør teksten oversiktlig og gi journalistene det de trenger for å lage en sak.

Når er det best å sende ut en pressemelding?
Shutterstock / NTB

Når er det best å sende ut en pressemelding?

Det finnes ikke noe eksakt svar på dette spørsmålet, men det finnes noen vurderinger som kan gi deg en indikasjon. Vi deler statistikk fra når brukere av vår egen kommunikasjonsplattform sender ut pressemeldinger.

Vil du vite mer?