Slik skal NTBs nyhetstjeneste utvikles i 2021

Slik skal NTBs nyhetstjeneste utvikles i 2021
Håkon Mosvold Larsen / NTB
Nyheter fra NTB

Vi overvåker, sorterer og dekker nasjonale og internasjonale hendelser døgnet rundt.

Les mer om nyhetstilbudet
Som nyhetsbyrå skal vi gi kundene rask og pålitelig oversikt over de viktigste nyhetene. Nyhetsredaktør Sarah Sørheim forteller om utviklingsprosjekter i 2021, som skal støtte opp om akkurat det.
Den røde tråden i 2021 blir kunde- og lokaltilpasset innhold.

Det sier nyhetsredaktør Sarah Sørheim. Hun forteller at utviklingstakten er høy inn i 2021 for å ta i bruk nye tekniske løsninger som automatisert journalistikk og nyhetsstudioer. Utviklingsprosjektene vil forenkle og effektivisere hverdagen til både kundene og vår egen nyhetsredaksjon.

NTB skal være norske redaksjoners nærmeste samarbeidspartner, og vi jobber hele tiden med å utvikle våre produkter i takt med deres behov.

Direkteoppdateringer til nyhetsstudioer

Med nyhetsstudioer får kundene hastemeldinger og korte nyhetsmeldinger skreddersydd for ulike direktestudioer. Vi tilbyr også egne nyhetsstudioer på store enkeltsaker, som korona, sportsarrangementer og valg, og kan publisere direkte på kundenes fronter om det er ønskelig. Kundene kan også enkelt kombinere NTBs nyhetsstudiomeldinger med egne oppdateringer.

– Nyhetsstudio er et eksempel på løpende produktutvikling, der vi tilpasser vårt innhold til de formatene kundene trenger. I den digitale nyhetsvirkeligheten ser vi at store hendelser blir formidlet direkte og gjennom korte og kjappe nyhetsmeldinger, og vi har derfor tilpasset vår produksjon til dette formatet, forteller Sørheim.

Roboter oppdaterer leserne deres på lokale nyheter

Robotjournalistikk er automatisert journalistikk basert på store mengder data. Data fra ulike registre blir til artikler om lokale konkurser, boligsalg eller nivået dagpengesøknader under koronakrisen.

– Vi ser et enormt potensiale i automatisert journalistikk. Gjennom å bearbeide store datasett kan vi lage spesialtilpasset innhold til alle våre ulike kunder, for eksempel gjennom å vise arbeidsledighetstall, konkursåpninger osv i deres dekningsområde. Dermed blir NTBs innhold også langt mer relevant for lokalaviser, som trenger saker som er unike for det området de kommer ut.

Les mer om noen av robotprosjektene.

Visuell fremstilling av nyheter

– Vi jobber nå enda tettere på tvers av redaksjonelle avdelinger i NTB for å sette sammen nyheter, bilder, videoer og grafikk til helhetlige nyhetsprodukter som gir kundene et nyhetstilbud som er godt tilpasset digitale plattformer, sier Sørheim.

Visuell fremstilling av nyheter er noe vi vet at både kunder, lesere og våre egne journalister  ønsker seg mer av, og derfor er viktig for oss å utvikle nye visuelle formater som kundene har nytte av.

Et ansiktsløft for nyhetsportalen

I løpet av 2021 skal også nyhetsportalen oppdateres, med nytt design og ny funksjonalitet.

Selv om kundene sier at nyhetsportalen fungerer godt, er det behov for å oppdatere den til 2021-standard. Dette er et spennende prosjekt som vi gleder oss til å vise kundene i løpet av året.

20.01.2021

Vil du vite mer om nyhetstjenesten?

Shutterstock / NTB

La roboter oppdatere leserne dine på lokale nyheter

Robotene er på vei inn i norske redaksjoner. Bli bedre kjent med noen av robotprosjektene våre.

Les artikkelen

Nyhetstjenesten

Vi overvåker, sorterer og dekker nasjonale og internasjonale hendelser døgnet rundt.

Les om nyhetstilbudet
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Spørsmål om nyheter fra NTB?