Vi søker etter AI-lead, frontend- og backend-utviklere
07 Media / NTB

Vi søker etter AI-lead, frontend- og backend-utviklere

Søknadsfristen er utgått

Noen av de største prosjektene våre er til nytte for hele den norske mediebransjen. Nå styrker vi laget for å levere enda flere, bedre og innovative tjenester. Vi ønsker å bygge de råeste og beste løsningene, ikke bare for det norske mediemarkedet, men også for det europeiske.

Ved siden av nyhetsproduksjon på tekst, bilder og video, er vi leverandør av en rekke tjenester som pressemeldinger, børsmeldinger, sportsdataløsninger og bilderedaktørtjenester. Hver dag leverer vi tjenester til over 170 mediekunder og flere tusen kunder i næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor.

1
AI-lead
1
frontend utvikler
1
backend utvikler

AI lead

Vi skal bli best i Norge på automatisert merking av bilder, så vi vet hvem som er på bildet, hvor det er tatt osv. Vi har jobbet med en norsk modell for automatisk gjenkjenning av personer, logoer osv i et par års tid. Nå skrur vi opp tempoet og ansetter en AI-lead som skal lede arbeidet med å skape en modell som er like god på norske lokalkjendiser som de eksisterende løsninger er på Hollywood-kjendiser.

Du får en sentral oppgave i det strategiske arbeidet med å sørge for at vi blir en god og relevant leverandør på dette.

Grunnlaget er godt. Av 100 millioner digitaliserte bilder i vårt arkiv, er minst en million fra norsk egenproduksjon med god metadata. Når vi skal i gang med å scanne 25 millioner papirkopier i vårt historiske arkiv, får vi et enda bedre grunnlag for en god AI-modell.

Kvalifikasjoner vi ser etter i en AI-lead er:

 • Relevant utdanning på høyere nivå
 • Minst to års erfaring med maskinlæringsprosjekter og avansert analyse
 • Erfaring med og kjennskap til en av skyplattformene
 • Python
 • Gode samarbeidsevner, så de andre i teamet trives og vil bidra i prosjektet
 • Hvis du ikke har stor erfaring med Jira, Confluence og Git, gir vi deg hjelp til å bli fortrolig med det.

Når vi er i rute med bildeprosjektet, går vi videre på andre områder hvor vi skal bruke AI og maskinlæring til å styrke våre produkter og tjenester.

Gå til søknadsskjemaet

Frontender og backender til vår sportsdatasatsing

NTB er totalleverandør av sportsdata i Norge. Amedias lokalaviser, Schibsted, TV 2 og NRK er bare noen av kundene vi har på våre sportsdataprodukter og tjenester. Vi tilbyr i dag blant annet resultatservice for de fleste idretter, livesenterløsninger for fotball, håndball, ishockey og vinteridretter, tabeller, mesterskapsfakta, liveblogging med mer. 

Nå bygger vi mange nye, spennende løsninger og trenger flere ressurser. Vi ønsker oss deg som brenner for å skape og bygge de råeste og beste sportsdataløsningene for både det norske og europeiske markedet. Kjernen i flere av sportsdata-prosjektene er det som kanskje er verdens mest omfattende database med fotballspillere. Den moderniserer vi og kjører over i en Neo4j-database for å gjøre innholdet enda mer fleksibelt.

Vi drømmer om en frontender med UX-interesse eller en UX-er med noe frontend-forståelse i tillegg til en backender. Men er først og fremst på jakt etter de riktige persone som kan bidra til å løfte oss.

UX/Frontend-kvalifikasjoner:

 • React
 • Javascript
 • GraphQL
 • Gjerne litt UX-forståelse og øye for design
 • Animasjone
Gå til søknadsskjemaet som frontender

Backend-kvalifikasjoner:

 • Node.js
 • Typescript
 • Gjerne kjennskap til Neo4j
 • Websockets
 • GraphQL
 • Jira, Confluence og Gi
Gå til søknadsskjemaet som backender

Vil du jobbe med AI i Oslo eller med sportsdata i Bergen eller Oslo, kan du ta kontakt med utviklingsdirektør Geir Terje Ruud (gtr@ntb.no).

Som utvikler i NTB har jeg stor frihet og varierte arbeidsoppgaver på tvers av organisasjonen. Jeg velger språk, teknologi og plattform selv, noe som gjør at jeg får utviklet kompetansen min utifra egne interesser.

Manhal, full stack-utvikler, har jobbet i NTB siden 2018

Kontaktpersoner
Geir Terje Ruud
Utviklingsdirektør
Geir Terje Ruud
+47 90 54 89 48
Kristin V. Aanensen
HR-leder
Kristin V. Aanensen
976 71 215

NTB er hele Norges nyhetsbyrå. Vi eies av en stor del av våre mediekunder. Vi holder Norge oppdatert med nyheter i form av bilder, video, grafikk og tekst. Vi leverer dessuten flere og flere tjenester som skal sørge for at kundene sparer tid og øker inntektene. Ler mer om oss her.

Generelt er vi snart ferdig med å kvitte oss med teknisk gjeld, så vi kan konsentrere oss om å utvikle for fremtiden.

Ler mer om arbeidshverdagen, ansattgoder og mer på jobbsiden!