Fototips


Fotografens tips til et godt gruppebilde

Med mange elementer og personer som skal fungere sammen, er gruppebilder ofte utfordrende. Vår fotograf Thomas Brun er stadig ute hos kunder og tar fine bilder. Her får du hans beste tips for å ta et godt gruppebilde. 

- Legg ned tid i forarbeidet


"Mitt overordnede tips er at skal du ta et godt gruppebilde må du planlegge på forhånd, gode gruppebilder trenger regi og forarbeid", sier Thomas.


Her er seks tips til et bedre resultat:

 1. Finn en bakgrunn med lite «støy»
  Det er viktig at det ikke er for mange forstyrrende elementer rundt gruppen som skal fotograferes, da blir bildet rotete. Ta deg tid til å finne en god bakgrunn og test bakgrunnen før du skal ta selve bildet.
 2. Vær kreativ i komposisjonen
  Det er viktig å få litt dynamikk i gruppestrukturen. Unngå at alle står på linje og bruk gjerne en stol, puff eller krakker for å få bildet mer levende.
 3. Dagslys er gull
  Belysning er viktig og bilder i dagslys blir oftere vellykket. Ta gjerne bildet ute, og husk å sørge for at hele gruppen får jevn og lik belysning.
 4. Stå tett i tett
  Personer som ikke kjenner hverandre har en tendens til å holde avstand fra hverandre. Få gruppen til å stå tett sammen. Et kompakt bilde fremhever ansiktene bedre.
 5. Ta heller ett bilde for mye enn ett for lite
  Du angrer sjelden på at du tok ett bilde for mye. Ta mange bilder, så unngår du at noen på bildet blunker.
 6. Si noe morsomt
  Det er mange som ikke liker å bli fotografert. God stemning hjelper folk å slappe av. Prøv å si noen morsomt, rart eller overraskende for å få fram varierende utrykk hos personene i gruppen.

... og sånn ble resultatet:
Trenger du fotograf?

Se våre referanser og bestill fotograf her.

Våre fotografer har lang erfaring, behersker mange utrykk og gir visuell rådgivning slik at resultatet gjenspeiler forventningene.

Meld deg på nyhetsbrev!

 

Få informasjon om nye produkter, matnyttige tips og invitasjon til arrangementer.