Å fange leserens oppmerksomhet i sosiale medier kan være vanskelig. Vår språkrøkter Rune Wikstøl har plukket ut sine fire beste skrivetips for sosiale medier.

1. Skriv enkelt

Skriving i sosiale medier krever at du gjør det lett for leseren å oppfatte teksten din. Bruk ord og uttrykk som er enkle og tydelige. Sett leseren først og gå ut av din egen fagboble.

2. Skap dialog

Tenk over om du skriver monologisk eller dialogisk? På sosiale medier skal du ikke bare formidle et budskap, du ønsker dialog.

3. Skriv aktivt

En aktiv stemme hører med i en dialog. Lag deg en sjekkliste på hva som må til for å skrive en aktiv tekst, gå i gjennom alle tekster og se om de tilfredsstiller den sjekklisten.

4. Skriv kort

Sosiale medier har begrenset plass til rådighet. Hva kan du kutte i teksten og hvordan går du fram? 

Ønsker du hjelp og konkrete tips til skriving i sosiale medier?

Meld deg på kurs med Rune. Les mer om skrivekurset Skriv for sosiale medier

Trenger du hjelp?

22 00 32 00

kundesenter@ntb.no

Meld deg på nyhetsbrev!

 

Få informasjon om nye produkter, matnyttige tips og invitasjon til arrangementer.
Rune Wikstøl (NTB)

Rune jobber til daglig som språkrøkter i NTB og har kurset over fem tusen journalister, informasjonsmedarbeidere, saksbehandlere og ledere i å skrive mer effektivt.

Han har selv bakgrunn som journalist i blant annet Norsk Ukeblad, Osloavisen og VG og har dessuten jobbet flere år i informasjonsbransjen, blant annet i Telenor.

Skrivetips:
Geriljatesting av tekster

Har du opplevd at en tekst ikke fungerer som du trodde? Hender det at leserne ikke skjønner hva du har skrevet, eller at de misforstår teksten? Ved å ta i bruk enkle metoder for brukertesting kan du unngå dette. Den kanskje alle enkleste metoden er såkalt geriljatesting.  

Les mer
Fototips:
Ta et godt gruppebilde    

Med mange elementer og personer som skal fungere sammen, er gruppebilder ofte utfordrende. Vår fotograf Thomas Brun er stadig ute hos kunder og tar fine bilder. Her får du hans beste tips for å ta et godt gruppebilde.

Les mer
Skrivekurs

Vi holder stadig åpne skrivekurs. Se listen over hvilke kurs vi skal arrangere den nærmeste tiden.

Finn kurs