Fredriksstad Blad bruker digitale spill

Fredriksstad Blad bruker digitale spill
Maskot / NTB
Kunde: Fredriksstad Blad
Produkter fra NTB:

Digitale spill, nyheter m.m.

Intervjuet er gjort med:

Sjefredaktør Jon Jacobsen

Publisert:

29. april 2020

Fredriksstad Blad bruker i dag digitale spill fra NTB. Det innebærer at leserne deres kan spille kryssord og sudoku digitalt. Les hva sjefredaktør Jon Jacobsen sier om digitale spill.

– Digitale spill er en viktig tilleggsfunksjon for å gjøre nettavisen vår til et enda bedre totalprodukt for abonnentene våre, sier sjefredaktør Jon Jacobsen.

Han forteller at suksessoppskriften til papiravisa har vært totalopplevelsen den gir abonnenten. Her får du smått og stort av nyheter, sport, kultur, men også tegneserier, personalianytt og kryssord. De siste årene har stadig flere betalende lesere flyttet seg over fra papir til nett. Fire av fem av Fredriksstad Blads abonnenter leser avisa digitalt daglig.

– For å fortsette veksten, og samtidig gi eksisterende plusslesere enda mer igjen for abonnementspengene, er det viktig å tilby mest mulig av den samme totalopplevelsen som papiravisa står for. Sudoku og kryssord er eksempler på dette, sier Jon.

Vi ser at interessen for både kryssord og sudoku på våre nettsider har vært jevnt stigende siden lanseringen. Det er veldig hyggelig.

Alt teknisk driftes av NTB, og det er ikke noe ekstra arbeid knyttet til leveransen for Fredriksstad Blad. Spillplattformen oppdateres automatisk med nye spill hver dag. Utover i uken øker vanskelighetsgraden på spillene, og uken avsluttes med et ekstra stort søndagskryssord.

Kryssord: Spill startet 7439 ganger av 3264 unike personer. Gjennomsnittlig spilltid var 5 minutter og 17 sekunder per spill.

Sudoku: Spill startet 8088 ganger av 3713 unike personer. Gjennomsnittlig spilltid var 15 minutter og 1 sekunder per spill.


Produktsjef for digitale spill i NTB, Siri Marte Kværnes, sier at tallene fra Fredriksstad Blad tyder på engasjerte brukere av spillene.

– Den gjennomsnittlige spilltiden er fem minutter for kryssord og 15 minutter for sudoku. Vi ser også at sudoku er spesielt populært i Fredrikstad-området, med mellom 250 og 300 unike brukere hver dag.

Siri Marte forteller at Fredriksstad Blad og andre kunder legger de digitale spillene bak betalingsmur. I tillegg er det enkelt å legge annonser rundt spillene.

Vil du vite mer om digitale spill?