Raumnes bruker NTB mini

Raumnes bruker NTB mini
KUNDE: RAUMNES
PRODUKTER FRA NTB:

NTB mini (nyheter, bilder, grafikker, spill og feature), sportsresultater m.m.

INTERVJUET ER GJORT MED:

Ansvarlig redaktør Fred C. Gjestad

PUBLISERT:

26. mai 2020

Lokalavisa Raumnes har i dag en tilpasset produktpakke med nyheter, bilder, feature, spill og grafikk fra NTB. Les hva Fred Gjestad sier om hvilken verdi NTB mini gir dem.

NTB mini er en produktpakke tilpasset små redaksjoner med liten reach. Ved å abonnere på NTB mini får Raumnes en liten smakebit av det NTB tilbyr: nyheter, bilder, grafikker, spill og feature – alt i en pakke med en tilrettelagt pris.

– NTB er med på å effektivisere hverdagen vår, slik at vi kan bruke tid på lokaljournalistikk, sier Fred C. Gjestad.

Gjestad forteller om de viktigste områdene som gjør NTB relevante for dem som lokalavis:

  1. Bilder som løfter det visuelle uttrykket. Bilder fra NTB blir brukt som illustrasjonsbilder til for eksempel leserinnlegg, nasjonale saker med lokal vinkling og bilder av lokale idrettsutøvere. Et eksempel er generiske bilder av Nav-kontorer.
  2. Nyheter som er interessante for deres distrikt. NTB-saker brukes gjerne som utgangspunkt for en lokalt vinklet sak. Eksempler er flomvarsel, korona-restriksjoner, eller idrettssaker om lokale utøvere.
  3. Featuresider med reportasjer om for eksempel hjem og bolig. Dette gir leserne deres verdi og frigjør interne ressurser.

Gjestad sier at selv om en god del av stoffet fra NTB ikke er relevant for lokalavisa deres, tilfører NTB allikevel stor verdi.

Vi bygger ofte ut NTBs saker til en lokal sak, slik at NTB har gjort mye av grunnlaget og researchen for oss. Det sparer oss for mye tid.

På forespørsel har NTBs fotografer tatt bilder av lokale idrettsutøvere for Raumnes på idrettsarrangementer, uten at taksameteret går eller at de selv trenger å bruke frilansere.

– Selv om vi er en liten kunde, opplever jeg at vi får samme service som større medier. God service blir høyt verdsatt, sier Gjestad. 

I tillegg til det ordinære kundeforholdet, er Raumnes med på et av NTBs utviklingsprosjekter om robotjournalistikk. Gjestad forteller at slike automatiserte løsninger blir viktig i fremtiden.

– Det er spennende å gi innspill til robotjournalistikk. På sikt vil det få stor verdi for lokalaviser som oss, sier Gjestad.

Nyheter til lokalavisa?

Vil du vite mer om vårt nyhetstilbud?