Bruk ChatGPT til å skrive tekster i klarspråk
Maskot / NTB

Bruk ChatGPT til å skrive tekster i klarspråk

Dato
22. mai 2024
Klokkeslett
07:00—09:30
Pris
2500
Påmelding
På dette kurset lærer du å bruke ChatGPT og lignende språkmodeller for å skrive slik at målgruppen finner, forstår og kan bruke informasjonen. Du får tips og triks som gjør at du både sparer tid og løfter kvaliteten på teksten din.

ChatGPT kan ikke og skal ikke erstatte et klokt hode eller en god penn. Men i en språkmodell har du en solid kollega som med litt oppfølging kan lette og effektivisere arbeidet ditt. Dette kurset gir deg ferdighetene du trenger for å ta i bruk ChatGPT aktivt i arbeidshverdagen, samtidig som du får finpusset klarspråksferdighetene dine.

Dette lærer du på kurset:

 • Hva er ChatGPT, hvordan bruker vi det når vi skriver på jobb, og hvorfor bør vi gjøre det?
 • Hvordan går vi fram for å få gode svar fra ChatGPT?
 • Hvordan bruker vi ChatGPT godt når vi
  • skriver utkast til et nyhetsbrev eller en e-post
  • lager referat fra avdelingsmøter
  • analyserer og lager sammendrag av en anonym spørreundersøkelse
  • oversetter informasjonsbrosjyrer eller rapporter
  • idémyldrer til et innlegg på intranett
 • Hva må vi fortsatt gjøre selv?
 • Hvilke andre språkmodeller er tilgjengelige og nyttige i arbeidet?

Målgruppe

Kurset passer for alle som skriver på jobben, og som vil skrive bedre og raskere. Kurset passer både for deg som aldri har brukt ChatGPT før, og for deg som bruker verktøyet hver dag, men ønsker å få mer ut av det.

Kursdetaljer

Tidspunkt: onsdag 22. mai, kl. 09.00–11.30

Pris: 2500 kr

Sted: digitalt kurs

Kursholdere

Joachim Tallaksen

Joachim Tallaksen er språkkonsulent og kursholder i NTB Arkitekst. Han vurderer og forbedrer språk, tekst og kommunikasjon for offentlige og private virksomheter. Joachim jobber aller mest med klarspråk i digitale tekster, men nå har han sklidd inn i en vidunderlig verden bestående av prompting, Python og andre p-er. Han utvikler blant annet språklige retningslinjer for språkmodeller som gjør at svarene de gir oss, blir både klare og nyttige.

Vidar Lynghammar

Vidar Lynghammar er språkkonsulent og kursholder i NTB Arkitekst. Han har gjennom 20 år kurset tusenvis av skribenter i klart språk og skriftlig kommunikasjon, og han prøver så godt han kan å holde følge med utviklingen. I det siste har han jobbet hardt for å bli venn med de nye språkmodellene, og han deler på kurset erfaringer og tips til hvordan for eksempel ChatGPT kan være en god klarspråksvenn.