Skriv brukervennlige tekster – introduksjonskurs i UX-skriving
Maskot / NTB

Skriv brukervennlige tekster – introduksjonskurs i UX-skriving

Dato
27. januar 2021
Sted
Videokurs
Klokkeslett
08:00—10:30
Pris
2500 kr
Påmelding
Hva kjennetegner en brukervennlig tekst? I dette kurset får du grunnleggende kunnskap, nyttige verktøy og tips til hvordan du kan jobbe effektivt og brukerrettet med digitale tekster.

UX-skriving er å jobbe brukerorientert med tekster og språk på knapper, ledetekster, hjelpetekster og mange andre digitale formater. I dette kurset utforsker vi ulike problemstillinger rundt tekster som skal veilede, instruere, beklage, oppfordre eller inspirere som en del av en nettside, app eller en annen digital tjeneste. Vi jobber praktisk med varierte skriveoppgaver.

Sentrale tema i kurset er

  • beste praksis for UX-skriving
  • metoder og verktøy
  • designprosessen
  • brukerinnsikt og brukertesting
  • tone og stil

Målgruppe

Kurset passer for deg som skal skrive tekster som er nyttige og effektive for brukerne. Det kan bety at du jobber som nettredaktør, interaksjonsdesigner, utvikler, kommunikasjonsrådgiver, UX-skribent eller innholdsdesigner.

Kursdetaljer

Dato: 27. januar kl. 09.00–11.30

Pris: 2500 kr

Sted: Videokurs

Kursholder: Andrea Othilie Rognan

Andrea har bred erfaring som tekstforfatter for digitale kanaler. Hun har jobbet med språk, design og kommunikasjon i både offentlig og privat sektor. Andrea er sertifisert innenfor brukersentrert designmetodikk fra The International Usability and User Experience Qualification Board (UXQB).