Operaen
Svein Nordrum / Samfoto / NTB

Kultur

Kulturstoff innenfor alle kategorier

Vi lager daglig intervjuer og reportasjestoff innenfor hele kulturspekteret. Med et bredt kontaktnett har vi mulighet til å treffe filmstjernene og popartistene, den sky forfatteren og den London-baserte kunstneren. I tillegg til redaksjonen i Oslo har vi en stringer i London, og vi samarbeider med det svenske nyhetsbyrået TT.

Kulturtjenesten vår består av både notiser og lengre saker.

Veronica Karlsen
Reportasjeleder
Veronica Karlsen
10
notiser daglig
1–3
langsaker daglig
3–5
saker fra showbiz
NTBs kulturtjeneste har gode intervjuer med aktuelle kulturpersonlighetersom er godt lesestoff og gir redaksjonen mer spillerom til å lage egensaker på kulturfeltet.

Bernt Erik Pedersen, kulturjournalist, Dagsavisen

NTBs kulturnotiser kommer godt med i en hektisk hverdag, og bidrar til bredde i vår kulturdekning.

Guro Holm Bergesen, nyhetsleder kultur, Bergens Tidene

Kulturjournalistene forteller

Møte med Herbjørg Wassmo

Veronica Karlsen

Kulturjournalist Veronica Karlsen og Herbjørg Wassmo

"Å møte min favorittforfatter Herbjørg Wassmo står for meg som et særskilt høydepunkt. Første gang jeg traff henne, viste kalenderen 2002, og Ole Bornedals filmatisering av Wassmos smått legendariske roman «Dinas bok» var preget av skyhøye forventninger. Men hva syntes Wassmo selv om Gérard Depardieu og Maria Bonnevies prestasjoner?

– Maria Bonnevie er svært begavet, en stor stjerne. Hun tolker mer enn hun har livserfaring til. Bare veldig gode skuespillere makter det, mente Wassmo, som også ga Gérard Depardieu gode skussmål.

– Depardieu har jeg truffet selv, og han er en fantastisk, meget sosialt begavet person med stort overskudd. Jeg synes han gjør en flott jobb som Jacob, slo hun fast, og signerte min gamle og fillete Dina-bok – med et stort smil."

Møte med Steven Van Zandt

Gitte Johannessen

Kulturjournalist Gitte Johannessen og Steven Van Zandt

"Å intervjue Steven Van Zandt – Little Steven – er noe jeg har gjort flere ganger, og om så mange ting: fra nærradio og norske rockeband til festivalkonserter med eget bluesband og medvirkningen i «Lilyhammer». Første intervju var da han besøkte Oslo i 2008 for å prøve å redde nærradiostasjonen Radio Tango, samtidig som fire norske rockeband – The Launderettes, Beat Tornados, Cocktail Slippers og Los Plantronics – ble gitt ut på plateselskapet hans.

På bildet, som er fra lanseringen av sesong 3 av «Lilyhammer» i 2014, snakker han om hvordan det var å skrive rollen som gravferdskonsulent for sjefen sin, Bruce Springsteen.

– Jeg skrev en betydningsfull rolle for Bruce, men ikke for slitsom med for mye dialog! Han er ganske god og kan gå videre med dette, fortalte Van Zandt til NTB."

Vil du vite mer?