Hvordan ta gode produktbilder?

Hvordan ta gode produktbilder?
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon
Produktfoto

Trenger dere fotograf til å ta bilder, video eller visuell rådgivning? Lei en fotograf fra NTB Kommunikasjon.

Les mer om fotooppdrag
Skal dere ta produktbilder selv, eller leie en fotograf? Uansett, her er fotograf Thomas Bruns beste råd for å ta gode produktbilder.

Produktbildene er viktig for å nå målene deres

Fremvisningen av produktet er avgjørende for å nå målene deres, enten det er direkte salg, å vekke nysgjerrighet eller å gi kunnskap om produktet.

For noen er det nok å vise produktet mot en hvit bakgrunn, mens andre har en eksisterende bildestil og ønsker en kreativ fremstilling av produktet. En profesjonell fotograf kan også være behjelpelig med å utarbeide kreativ retning og en visuell profil for dere.

Tips til produktfotograferingen

  1. Forarbeid er viktig. Tenk gjennom hvordan bildene skal brukes – hva ønsker dere å oppnå?
  2. I produktfotografering er lyssettingen helt avgjørende for hvordan produktet oppfattes. Lyssettingen kan gjøre bildet flatt, levende, dramatisk, delikat eller romantisk.
  3. Tenk over hvilke formater det er behov for. Skal bildene være horisontale, vertikale, kvadratiske, eller en kombinasjon? Skal de brukes på nett eller trykkes? Er det i tillegg behov for video?
  4. Det er lurt å ta bilder som står til deres øvrige visuelle profil. Det kan øke kjennskapen til merkevaren deres. Prøv å være kreativ ved å utforske nye muligheter.
  5. Har du nødvendig utstyr selv, eller må du leie ekstrautstyr eller en fotograf? For noen holder det med et mobilkamera og enkle redigeringsverktøy, andre er godt kjent med å bruke speilreflekskameraer, mens det iblant kan være nyttig å leie en fotograf til å ordne alt det fototekniske og kreative.
  6. Når bildene etterarbeides, er det lurt å fjerne eventuelt støv, fingermerker eller riper. Fremhev også produktets farger og tekstur.

Hva koster det å bruke en profesjonell fotograf?

For å få et riktig prisestimat er det nødvendig med en uforpliktende samtale. Her er noen faktorer som spiller inn for hva en produktfotografering vil koste.

  • Tid som brukes på fotograferingen.
  • Lokasjon og reisevei. Ofte er det mest praktisk at fotografen kommer til deres lokaler og tar bildene der. Fotografen kan også komme med forslag til andre lokasjoner for å ta bildene.
  • Mengde forarbeid. Er det behov for et planleggingsmøte, bruk av stylist eller utarbeidelse av visuell profil?

Fotografer fra NTB Kommunikasjon kan leies til fotooppdrag. Vi kan hjelpe deres med prosuktbilder, ansattbilder, video og mye mer.

Vil du få lignende bloggartikler i innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt.

13.09.2021

Spørsmål om å bruke en profesjonell fotograf?

Bli med bak kulissene på produktfotografering
Bli med NTB Kommunikasjon på fotooppdrag. Se videoen!
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Produktbilder for Sylvsmidja
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Bokomslag

Oppdrag for Vigmostad & Bjørke.

Les også
Hvordan ta et godt ansattbilde?
Heiko Junge / NTB

Hvordan ta et godt ansattbilde?

Skal dere ta ansattbilder selv, eller leie en fotograf? Uansett, her er fotograf Thomas Bruns beste råd for å ta ansattbilder.

Fotooppdrag: Sjøfartsdirektoratet
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Fotooppdrag: Sjøfartsdirektoratet

Vi tok bildene til Sjøfartsdirektoratets viktige kampanje om båtsikkerhet. Se noen av bildene her og hvordan de blir brukt i kampanjen. Bli også med bak kameraet og se hvordan fotografen jobber.

Fotooppdrag: Sylvsmidja

Fotooppdrag: Sylvsmidja

Sylvsmidja har brukt fotografer fra NTB Kommunikasjon til deres markedsmateriell og utarbeidelse av ny visuell profil. Les hva markedssjef Kristin Myhre sier om samarbeidet.

Fotooppdrag: Eyr
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Fotooppdrag: Eyr

Eyr har brukt fotografer fra NTB Kommunikasjon til nye ansattbilder, illustrasjonsbilder og pressebilder. Se resultatet her.