Slik tar du et godt gruppebilde

Slik tar du et godt gruppebilde
Thomas Brun / NTB
God planlegging er alt

Mitt overordnede tips er at et godt gruppebilde krever planlegging. Gode gruppebilder trenger regi og forarbeid. Sett av tid til det!

Med mange elementer og personer som skal fungere sammen, er gruppebilder ofte utfordrende.

Vår fotograf Thomas Brun er stadig ute hos kunder og tar fine bilder. Her får dere de beste tipsene hans for å ta et godt gruppebilde.

1. Finn en bakgrunn med lite «støy»

Det er viktig å ikke ha for mange forstyrrende elementer rundt gruppen som skal fotograferes, da blir bildet rotete. Bruk tid på å finne en god bakgrunn og test bakgrunnen før dere skal ta selve bildet.

2. Vær kreativ i komposisjonen

Det er viktig å få litt dynamikk i gruppestrukturen. Unngå at alle står på linje, og bruk gjerne stoler, puffer eller krakker for å få bildet mer levende.

3. Dagslys er gull

Belysning er viktig, og bilder i dagslys blir oftere vellykket. Ta gjerne bildet ute, og husk å sørge for at hele gruppen får jevn og lik belysning.

4. Stå tett i tett

Personer som ikke kjenner hverandre, har en tendens til å holde avstand fra hverandre. Få gruppen til å stå tett sammen. Et kompakt bilde framhever ansiktene bedre.

5. Ta heller et bilde for mye enn et for lite

Dere angrer sjelden på at dere tok et bilde for mye. Ta mange bilder, så unngår dere at noen på bildet blunker.

6. Si noe morsomt

Det er mange som ikke liker å bli fotografert. God stemning hjelper folk til å slappe av. Prøv å si noe morsomt, rart eller overraskende for å få fram varierende uttrykk hos personene i gruppen.

Trenger dere fotograf?

Fotografene våre har lang erfaring, behersker mange uttrykk og gir visuell rådgivning slik at resultatet gjenspeiler forventningene.

Se våre referanser og bestill fotograf her.

10.02.2020