Spesialsaker fra OL til lokalavisene

Spesialsaker fra OL til lokalavisene
Heiko Junge / NTB
Slik dekker vi OL

Du får god støtte i OL-dekningen med oss på laget. Vi er fysisk til stede med både journalister og fotografer. I tillegg har vi et stort lag som dekker OL fra desken.

Les mer om OL-dekningen
Under sommer-OL i Tokyo lagde de tre utsendte journalistene våre 278 lokaltilpassede saker om de norske idrettsutøverne.

278 spesialsaker

Under idrettsarrangementer er det ikke uvanlig at sportsjournalistene fra NTB følger lokale utøvere for redaksjoner som ikke er til stede selv. Det kan være ferdige artikler eller lydopptak med utøvere som sendes direkte til redaksjonen fra utøverens hjemsted.

Mange kunder setter pris på at vi skreddersyr vinklinger om deres lokale utøver. Dette er saker som ikke går ut i nyhetsportalen, men som gir verdi til en konkret redaksjon.

Det forteller sportsjournalist og teamleder Espen Hartvig. Han var i OL i Tokyo sammen med Egil Sæter og Lars Eide fra NTBs sportsredaksjon.

Hva sier noen av kundene?

Vanskelig å nå utøvere på telefon under mesterskap

– For oss var det veldig nyttig fordi det under OL er nesten umulig å kontakte utøverne via telefon. Vi forstår at NTB ikke kan skrive så mye om hver utøver, men et lydopptak i tillegg sikret oss nok til en utfyllende sak (sammen med deres kortversjon). NTBs utsendte er godt oppdatert, slik at innhold alltid er tilfredsstillende. Vi har også dratt nytte av dette under andre arrangementer før OL og er veldig godt fornøyd.

Det sier Nils Tore Olsen, sportsleder i Varden.

Ville ikke klart det selv med tidsdifferanser og tilgjengelighet

– For oss fungere dette veldig bra, vi takker og bukker. Vi ville aldri klart ting selv verken med tidsdifferanser eller tilgjengelighet.

Det sier Kjell Kolsvik, journalist i Fremover.

Hjelpsomt at NTB hadde et våkent blikk på våre lokale utøvere

– NTB var virkelig på tilbudssiden under OL i Tokyo. De leverte både lydfiler og forslag til lokale vinklinger nesten raskere enn vi klarte å tenke dem ut selv. Jeg var veldig imponert over hvor raskt kommentarer fra våre lokale OL-utøvere ble sendt over, noe som har stor verdi for vår redaksjon. Spesielt under et så unikt OL som Tokyo ble, der vi selv ikke hadde anledning til å dra, var det å ha NTB til stede med et så velvillig og våkent blikk på våre utøvere utrolig hjelpsomt.

Det sier Pål Karstensen, frontsjef og sportsjournalist i Dagsavisen.

Imponerende at NTBs utsendte gir oss denne servicen

– Vi i Sarpsborg Arbeiderblad hadde stor glede og nytte av lydfilene vi ble tilsendt etter håndballkampene i OL. De gjorde at vi kunne lage våre egne vinklinger på vår lokale deltaker Kari Brattset Dale. Jeg synes det er imponerende at NTBs utsendte, i dette tilfellet Espen Hartvig, har overskudd til å gi oss denne servicen under et OL der jeg vet at arbeidspresset er stort.

Det sier Petter Kalnes, nyhetsredaktør i Sarpsborg Arbeiderblad.

Spørsmål om sportsnyheter?

Les også
Sportsnyheter
Berit Roald / NTB

Sportsnyheter

Sportsredaksjonen gir dere løpende oppdateringer på lokal, nasjonal og internasjonal idrett.

Sportsfoto
Tore Meek / NTB

Sportsfoto

Våre fotografer følger både sommer- og vinteridrettene tett.

Sportsdata
Foto: NTB / Illustrasjon: 07 media

Sportsdata

Sportsdata er sportsstatistikk som vi i NTB produserer selv, eller som vi henter inn fra ulike sportsdatakilder.