Gyldendal bruker bildetjenester fra NTB

Gyldendal bruker bildetjenester fra NTB
Foto: Gyldendal
KUNDE: Gyldendal Undervisning
Intervjuet er gjort med:

Bildekoordinator Camilla Engevik

Publisert:

September 2021

Et bilderedaktøroppdrag innebærer å finne visuelle elementer som bilder og illustrasjoner til kunden, samt ansvar for klarering av bilderettigheter for bruk.

Les om bilderedaktøroppdrag her
Bilderedaktørene våre er eksperter på gode bildeopplevelser, bilderettigheter og visuell kommunikasjon. De siste årene har vi gjort mange oppdrag for Gyldendal Undervisning.

Høy kompetanse om bilder og bilderettigheter

Bilderedaktørene fra NTB leverer kvalitet i alle ledd. De har høy faglig kompetanse på bildebruk og bilderettigheter.

Det sier Camilla Engevik, bildekoordinator i Gyldendal. De siste årene har forlaget jobbet med å fornye læreverk for grunnskolen og videregående. Tre bilderedaktører fra NTB bistår med å finne og klarere bilder til prosjektene.

– Det er ikke alle som har erfaring med å fremskaffe bilder som er både spennende og kreative, og som samtidig oppfyller det faglige behovet for undervisningsverk. Det har NTBs bilderedaktører, sier Engevik.

En pålitelig og faglig sterk samarbeidspartner

Engevik forteller at den faglige forståelsen og det pålitelige samarbeidet har resultert i at NTB har fått en prosjektstyringsrolle for utarbeidelse av bildematerialet i flere av oppdragene. Det innebærer at en prosjektleder fra NTB har hatt ansvar for å følge fremdriftsplaner og å gjøre prioriteringer underveis for å nå budsjett og tidsfrister.

– At NTB også holder i prosjektstyringen for utarbeidelse av bildematerialet, er en stor fordel for oss. Det gir oss en effektiv arbeids- og produksjonsflyt mellom NTB, medieproduksjon og redaksjonene våre.

Hun forteller at Gyldendal Undervisning har stor tillit til innspill og vurderinger som gjøres underveis. Det oppleves som verdifullt å ha en samarbeidspartner i NTB med stor bilde- og prosjektstyringskompetanse.

Det at det er et komplett bildeteam fra NTB som jobber med prosjektene våre, gjør at ressurser kan omprioriteres underveis. Det er verdifullt for oss.

Stor produksjon av læreverk

Gyldendal Undervisning har brukt bilderedaktører fra NTB på bokprosjekter siden arbeidet med nye utgivelser for fagfornyelsen startet i 2019. Siden har NTBs bilderedaktører bidratt til 11 læreverk og vært involvert i over 30 utgivelser.

– Gyldendal er en fremoverlent og særdeles profesjonell aktør som det er gøy å samarbeide med. Vi er svært stolte over den tilliten Gyldendal har gitt oss. Det blir flotte læreverk som vi håper vil bidra til masse god læring for barn og unge, sier Hege Røyert, bilderedaktør og produktsjef i NTB.

Spørsmål om bilder?

Les også
Bildeserier
Shutterstock / NTB

Bildeserier

Bli inspirert av aktuelle og sesongbaserte bildeserier! Her kan du se et lite utvalg av modellklarerte illustrasjonsbilder fra bildeportalen.

Tips til å finne rett illustrasjonsbilde
Adam Kuylenstiernav / Alamy Stock Photo / NTB

Tips til å finne rett illustrasjonsbilde

Godt innhold på nett bør støttes av et godt bilde som forsterker budskapet ditt. Vi vet at det kan være tidkrevende å lete fram det perfekte bildet. Her er noen tips på veien.

Mediebank
Shutterstock / NTB

Mediebank

Mediebanken er en norskutviklet bildebank som gjør det lett å lagre, finne igjen og dele bilder, videoer og grafikk. Den passer like godt enten virksomheten deres er stor eller liten, offentlig eller privat.

Historiske bilder: Åsted Norge
Ivar Aaserud / NTB

Historiske bilder: Åsted Norge

Redaksjonen bak Åsted Norge trenger ofte gamle bilder til kriminalsakene de jobber med. Da er NTBs bildearkiv en god kilde.

Bildeportal
Tore Wuttudal / NN / Samfoto / NTB

Bildeportal

Nordens største bildebyrå – søk blant 400 millioner bilder, videoer og grafikker. Hos oss finner du bilder av alt fra nyheter og sport til modellklarerte illustrasjons- og stockbilder.

– NTB er vår foretrukne leverandør av bilder
Aschehoug

– NTB er vår foretrukne leverandør av bilder

Nina Hovda Johannesen i Aschehoug Undervisning har jobbet med bilder i 30 år. Les hvorfor de først og fremst velger å bruke bilder fra NTB.