Mediebank: E24

Mediebank: E24
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon
KUNDE: E24
PRODUKT FRA NTB:

Mediebank

INTERVJUET ER GJORT MED:

Utviklingsredaktør Andreas Fosse

PUBLISERT:

20. oktober 2020

Les mer om mediebanken
E24 bruker mediebank for å håndtere og arkivere bilder. Vi har snakket med utviklingsredaktør Andreas Fosse om hvordan mediebanken hjelper dem i hverdagen.
Mediebanken er løsningen vi har drømt om for håndtering og lagring av bilder.

E24 har vært testkunde under utviklingsprosessen. Andreas forteller at deres ideer og innspill blir lyttet til, og at tilbakemeldingene deres blir tatt på alvor.

Alt på ett sted

– Vi opplever mediebanken som et svært brukerorientert produkt, sier utviklingsredaktøren i E24.

Fra før var E24 brukere av NTBs bildeportal. De ønsket hjelp til å håndtere sitt eget bildearkiv med både byråbilder og egne bilder på en god måte. Mediebanken ble løsningen.

– Vi ønsket å samle bildene våre på ett sted der alle har tilgang til dem. Før lå noen bilder lokalt, andre i delte disker. Det var ikke noe system. Nå bruker alle internt mediebanken i stedet, forteller Andreas.

En av de største fordelene han ser med NTBs mediebank, er at alt arbeidet med bilder nå samles på ett sted, både egne bilder og byråbilder.

AI-funksjonalitet fra NTBs bildeportal

Mediebanken bruker kunnskap om metadata og AI-funksjonalitet fra NTBs bildeportal. Når en fotograf legger inn et bilde av en kjent person, vil ansiktsgjenkjenning gjøre at bildet tagges riktig og være søkbart til senere.

– Dette er utrolig nyttig for å gi oss struktur i bildehåndteringen vår, slik at det senere blir lett å finne fram til bilder i arkivet.

Intuitivt, brukervennlig og responsivt

Andreas forteller om et intuitivt system med et brukervennlig grensesnitt. Journalistene og fotografene trenger ingen opplæring, og de opplever mediebank som svært enkelt å bruke. Dessuten er systemet responsivt og laster opp bildene svært raskt.

Jeg vil definitivt anbefale NTBs mediebank. Det er en svært god løsning for arkivering og håndtering av mediefiler.


Vil du se mediebanken?