Mediebank
Shutterstock / NTB

Mediebank

Enkel arbeidsflyt med mediefiler

Mediebanken hjelper dere med friksjonsfri arbeidsflyt med mediefiler. Med utgangspunkt i vår egen bildeportal utvikler vi nå en mediebank som sikrer et godt internt samarbeid for å håndtere og dele bilder og videoer. Få orden på filene med NTBs mediebank.

22 00 32 00
Bli bedre kjent med mediebanken
Vi utvikler avansert kunstig intelligens for at bildene automatisk tagges, kategoriseres og for å kjenne igjen ansikter. Se videoen!
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%

Hva er en mediebank?

NTBs mediebank er et digitalt system for å håndtere bilder, video og grafikk.

Mediebanken er utviklet med utgangspunkt i teknologi fra bildeportalen vår. Der har vi 400 millioner bilder og videoer. Som kunde får dere tilgang til vår kompetanse i å håndtere, lagre, søke etter og publisere mediefiler. Systemet er web- og skybasert.

Mediebanken er løsningen vi har drømt om for håndtering og lagring av bilder.

Det sier utviklingsredaktør Andreas Fosse i E24. Les kundeintervjuet her.

Mediebank fra Nordens største bildebyrå
Noen brukere av mediebanken:
E24
Bekk
Niva
Forsvarets forum
Norges Håndballforbund

Vil du vite mer om mediebanken?

Bruk metadataen som ligger i bildene

Ved å bruke informasjonen som ligger i bildene, metadataen, er det enkelt å systematisere mediefilene slik at de er søkbare og tilgjengelige. Noe metadata må tagges og systematiseres manuelt, mens andre oppgaver løses med kunstig intelligens. Vi hjelper dere i gang.

Få hjelp av våre metadataeksperter

Vi kjenner viktigheten av at bilder og videoer er systematisert slik at de er søkbare. I bildeportalen er det nærmere 400 millioner mediefiler – da er det viktig å bruke metadataen best mulig.

Dette er kunnskap vi tar med oss i utviklingen av mediebanken. Vi deler gladelig av våre erfaringsbaserte råd med kundene.

Hver dag kommer det ca. 50 000 nye bilder inn i NTBs bildeportal. De fleste indekseres automatisk, mens andre systematiseres manuelt.

Det sier Joakim Nilsson, leder for NTBs bildebyrå.

Sømløse integrasjoner

Naviger sømløst mellom NTBs bildeportal og mediebank eller nyhetstjenesten. Mediebanken er et søsterprodukt av bildeportalen vår, derfor er det enkelt å supplere egne bilder og videoer med innhold fra bildeportalen.

Spørsmål om mediebanken?

Johner Images / NTB

Fem grunner til at du bør bruke mediebank

Direkte opplasting av bilder fra mobilen er en grunn. Les de fire andre.

Gå til artikkelen

Vi viser deg gjerne mer!