– Vil gi lokalfotballen oppmerksomheten den fortjener

– Vil gi lokalfotballen oppmerksomheten den fortjener
Science Photo Library / NTB
Kunde: Fædrelandsvennen
Produkt fra NTB:

Fotballroboten (automatiserte kampreferater).

Intervjuet er gjort med:

Mads Ommundsen, nyhetsutvikler/produkteier for tjenesten lokalfotballen i Polaris Media Sør.

Publisert:

Mars 2023.

Les om fotballroboten
Fædrelandsvennen bruker NTBs fotballrobot for å dekke lokalsamfunnet på en måte avisen ellers ikke har kapasitet til. Les om hvordan fotballroboten er med på å skape lokalt engasjement.
– Vi ser på fotballroboten som en mulighet til å dekke noe vi ellers ikke har ressurser til.

Det sier Mads Ommundsen, journalist i Fædrelandsvennen. I løpet av sesongen skriver fotballroboten tusenvis av automatiserte referater om flere hundre fotballag på Sørlandet.

Øker tilknytningen til lokalmiljøet

Fædrelandsvennen har bygd et breddeunivers for lokalfotball på nettstedet sitt. Her er kampreferater skrevet av fotballroboten en sentral del av helheten, som i tillegg består av elementer som lagbilder, informasjon om klubber, lagene, seriene, tabeller, podcast og andre nyhetssaker.

– Satsingen på lokalsporten og fotballroboten er med på å styrke tilknytningen til lokalmiljøet. Vi opplever engasjement, sterk vekst og at satsingen har blitt en suksess, sier Ommunsen.

Et tett samarbeid gir et godt produkt

Ommundsen beskriver de automatiserte fotballreferatene som gode.

– Fotballroboten leverer språklig gode referater og fungerer bra, samtidig krever det oppfølging. Det har for eksempel vært noen uheldige titler ved selvmål, men det blir raskt korrigert.

Derfor setter han pris på en tett dialog med NTB. Språket er for eksempel strammet til for ungdomslagene, med mildere formuleringer. Ommundsen beskriver to parter som vil levere gode kampreferater til leserne.

– Jeg opplever at vi samarbeider om å skape et godt produkt.

Fremmer mangfold, vennskap og samhold

Nederst i hvert referat kan leserne gi tilbakemeldinger. Der får Fædrelandsvennen både hyggelig respons og drahjelp fra ildsjeler.

– Vi får gode tilbakemeldinger fra leserne og spesielt hyggelig respons i sosiale medier, sier Ommundsen.

Mål for sidevisninger og salg ligger der de håpet å være. Ommundsen forteller at de jobber mye med distribusjonen av referatene – det er viktig å treffe de riktige folkene på riktig tidspunkt. Framover sikter Fædrelandsvennen enda høyere.

Vi har et mål om å bygge opp idrettsmiljøet ved å fremme mangfold, vennskap og samhold. Gi lokalfotballen den oppmerksomheten den fortjener. Der er fotballrobotoen en viktig brikke.

Hva er fotballroboten? Basert på statistikk fra fotballkamper ned til 13 årsalderen, skriver NTBs fotballrobot et automatisert kampreferat. Referatene leveres som en fleksibel teknisk løsning, som kan stå alene eller bygges ut ytterligere. Fædrelandsvennen har laget et digitalt univers for lokalfotballen, se det her.

Les også
Automatisert journalistikk
Shutterstock / NTB

Automatisert journalistikk

Automatiserte artikler er godt egnet for å lage hyperlokale vinklinger om det som skjer i distriktet deres. Frigjør tid for journalistene ved å la NTBs algoritmer skrive rutinesakene for dere.

Fotballroboten
Ola Hedin / Maskot / NTB

Fotballroboten

Fotballroboten skriver automatiserte referater fra fotballkamper som lokalavisen sjelden har kapasitet til å dekke selv. Treff leserne med spesialtilpasset innhold fra bredde- og aldersbestemt fotball.

Slik dekker vi sportsarrangementer for lokalavisene
Lise Åserud / NTB

Slik dekker vi sportsarrangementer for lokalavisene

Les tilbakemeldinger fra Arbeidets Rett, Østlandets blad og Drammens Tidende etter EM i friidrett. NTB hadde fotografer og journalister på plass i München som leverte nyhetssaker og bilder til kundene.

Spørsmål om fotballroboten?