Innføring i klarspråk
Johner / NTB

Innføring i klarspråk

Dato
29. august 2024
Sted
Digitalt kurs
Klokkeslett
07:00—09:30
Pris
2500 kroner
Påmelding
Lurer du på hva klarspråk er, hvorfor vi trenger det, og hvordan du kan skrive klarere?

Dette innføringskurset i klarspråk gir deg både kunnskapen og ferdighetene du trenger for å komme i gang – enten du er ansatt i en offentlig virksomhet som er lovpålagt å skrive klart, ønsker å følge den nye ISO-standarden for klarspråk eller bare har lyst til å kommunisere klarere. Du får praktiske verktøy for å kommunisere klart, og du får mulighet til å øve og diskutere med andre som er interessert i temaet.

På kurset lærer du

  • hva klarspråk er, og hvorfor vi trenger det
  • hvordan vi kan tilpasse tekster til ulike lesere og situasjoner
  • hvordan vi sørger for en leservennlig struktur
  • hvordan vi skriver konkret, forståelig og oppdatert


Målgruppe

Kurset passer for alle som har lyst til å lære mer om klarspråk, og som skriver tekster i jobbsammenheng.

Kursdetaljer

Tidspunkt: 29. august kl. 09.00–11.30

Pris: 2500 kroner

Kursform: digitalt kurs

Kursholder: Siri Svedal Jørgensrud

Om kursholderen

Siri er kursholder og språkkonsulent i NTB Arkitekst. Hun holder kurs for virksomheter i både offentlig og privat sektor, og hun er spesielt interessert i juridisk språk. Hun har utdanning i klarspråk, retorikk og språklig kommunikasjon, og hun er på listen over språkkonsulenter som Språkrådet går god for.

Dette sier tidligere deltakere

«Enten du jobber med direkte brukerkontakt, informasjon via SMS/e-post og vedtak eller større anskaffelser eller andre ‘tunge’ dokumenter, er dette et relevant kurs for deg.»

– kursdeltaker høsten 2023

«Supert kurs. Viktig med god kommunikasjon både for deg som er arbeidsgiver, og deg som er arbeidstaker. Vi har et forbedringspotensial når det gjelder å skrive dokumenter/tekster slik at de kan bli forstått av ulike grupper, kjønn og mennesker i ulike livssituasjoner. Foredragsholderen er profesjonell og engasjert i temaene hun presenterer.»

– kursdeltaker våren 2024

Vi skreddersyr gjerne et eget kurs for dere

Ønsker dere å kurse hele virksomheten eller en avdeling? Da anbefaler vi et bedriftsinternt kurs hvor vi tilpasser innholdet til tekstene og kommunikasjonen deres. Ta kontakt for en prat om hvordan det kan se ut.

Kontakt oss