Skriv klart med KI
Johner / NTB

Skriv klart med KI

Dato
26. juni 2024
Sted
Digitalt kurs
Klokkeslett
07:00—09:30
Pris
2500
Påmelding
På dette kurset lærer du å bruke ChatGPT, Copilot og lignende språkmodeller for å skrive slik at målgruppen finner, forstår og kan bruke informasjonen. Du får tips og lærer triks som gjør at du både sparer tid og løfter kvaliteten på teksten din.

En språkmodell kan ikke og skal ikke erstatte et klokt hode eller en god penn. Men i en språkmodell har du en solid kollega som med litt oppfølging kan lette og effektivisere skrivearbeidet ditt. Dette kurset gir deg ferdighetene du trenger for å ta i bruk generative språkmodeller i arbeidshverdagen. I tillegg får du finpusset klarspråksferdighetene dine.

Dette lærer du på kurset:

  • litt om hvordan generative språkmodeller fungerer
  • mye om hvordan du kan bruke språkmodeller i skrivearbeidet
  • hvordan du øker sjansen for å få gode og relevante svar
  • hvordan du kan lage dine egne GPT-er
  • hva du må være oppmerksom på når du kvalitetssikrer arbeidet

Målgruppe

Kurset passer for alle som skriver på jobben, og som vil skrive bedre og raskere. Kurset passer både for deg som aldri har brukt en språkmodell før, og for deg som bruker verktøyet hver dag, men ønsker å få mer ut av det.

Kursdetaljer

Tidspunkt: 26. juni kl. 09.00–11.30

Pris: 2500 kroner

Kursform: digitalt kurs

Kursholdere: Joachim Tallaksen og Vidar Lynghammar

Om kursholderne

Joachim er språkkonsulent og kursholder i NTB Arkitekst. Han vurderer og forbedrer språk, tekst og kommunikasjon for offentlige og private virksomheter. Joachim jobber aller mest med klarspråk i digitale tekster, men nå har han sklidd inn i en vidunderlig verden bestående av prompting, Python og andre p-er. Han utvikler blant annet språklige retningslinjer for språkmodeller som gjør at svarene de gir oss, blir både klare og nyttige.

Vidar er språkkonsulent og kursholder i NTB Arkitekst. Han har gjennom tjue år kurset tusenvis av skribenter i klart språk og skriftlig kommunikasjon, og han prøver så godt han kan å holde følge med utviklingen. I det siste har han jobbet hardt for å bli venn med de nye språkmodellene, og på dette kurset deler han erfaringene sine og kommer med tips til hvordan du kan gjøre for eksempel ChatGPT til en god klarspråksvenn.

Dette sier tidligere deltakere

«Tusen takk for at dere har gitt meg mer lyst og mot til å bruke KI.»

– Ragnhild Bergsmyr, senior kommunikasjonsrådgiver i Arbeidstilsynet

«Kurset var veldig nyttig for en som er på startstreken til å ta i bruk KI. Pedagogisk og systematisk lagt opp med mye god og interessant teori, men også oppgaver.»

– kursdeltaker våren 2024


«[…] kurset senket terskelen min for å utforske ChatGPT og ga gode promptetips som jeg kommer til å bruke (jeg kommer til å bli mer tålmodig og mer målrettet i promptinga). :-)»

– kursdeltaker våren 2024

Vi skreddersyr gjerne et eget kurs for dere

Ønsker dere å kurse hele virksomheten eller en avdeling? Da anbefaler vi et bedriftsinternt kurs hvor vi tilpasser innholdet til tekstene og kommunikasjonen deres. Ta kontakt for en prat om hvordan det kan se ut.

Kontakt oss