5 grunner til at du bør bruke en mediebank

5 grunner til at du bør bruke en mediebank
Johner Images / NTB
Hva er en mediebank?

En mediebank er et system for håndtering av mediefiler. NTB lanserte mediebanken høsten 2020. Mye av teknologien er basert på flere tiårs erfaring med vårt eget bildebyrå.

Derfor utvikler vi en mediebank
Har du opplevd at det er vanskelig å være flere som samarbeider om bilder og videoer, at du ikke finner filen når du trenger den? Med en mediebank effektiviseres arbeidet med mediefiler.

1. Samarbeid om filer

Kanskje har kollegaen din et bilde lokalt på sin datamaskin, eller kanskje det ligger i Dropbox eller på en disk? Samle alle bilder og videoer i en mediebank som er tilgjengelig fra både datamaskin og mobil. Spar tid ved å gjøre det enkelt å legge til og søke etter filer.

2. Systematiser bilder og videoer

Kategoriser filer basert på egendefinerte nøkkelord eller bildets metadata. Metadataen, som er tekstinformasjon om filen, gjør det enkelt å sortere og å søke opp filer. Hold kontroll på alt fra fotografnavn og innholdet i bildene til bildekreditering og bilderettighetene du har til å bruke filen.

Visste du at vi i NTB har mange års erfaring med å utnytte metadata fra arbeid med vår egen bildeportal? Her finnes det 400 millioner søkbare bilder og videoer. Vi deler gjerne vår kompetanse og hjelper til med smart kategorisering av filer.

3. Sømløs arbeidsflyt mellom egen mediebank og Nordens største bildebyrå

De som også er kunder av NTBs bildeportal, får en sømløs overgang mellom mediebanken og bildeportalen. Ved søk etter bilder vises treff i egen mediebank og treff fra bildeportalen. På den måten er veien kort mellom bilder man har i dag, og et relevant bildeutvalg som kan hentes fra bildeportalen.

4. Rask og tilgjengelig bilderedigering

Før du henter et bilde ut av mediebanken, kan du gjøre enkle justeringer av det uten å ta det via et bilderedigeringssystem. Skaler og gjør utsnitt av bildet tilpasset sosiale kanaler, juster lys, kontrast og mer.

5. Last opp bilder fra mobilen

Med appen er mediebanken tilgjengelig på enkelt vis. Last bilder og videoer opp og ned via mobiltelefonen din, legg til søkbare metadata, rediger og del filer.

20.10.2020

Vil du vite mer om mediebanken?

Dette er mediebanken
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon
Dette er mediebanken

NTBs mediebank er et digitalt system for å håndtere bilder, video og grafikk.

Mer om mediebanken

Vil du vite mer om mediebanken?