Livesenter med sport: Bladet

Livesenter med sport: Bladet
Shutterstock / NTB
KUNDE: BLADET
PRODUKTER FRA NTB:

Livesenter med sport

INTERVJUET ER GJORT MED:

Lars Sørnes og Anders Fossum, nettansvarlige i Bladet

PUBLISERT:

1. desember 2020

Les hvordan lokalavisa Bladet bruker NTBs livesenter for å dekke lokal fotball og håndball.

En ubetinget suksess

Et livesenter med sport innebærer løpende oppdateringer fra både aldersbestemte lag, breddeidrett og de øverste ligaene i Norge. Det er også mulig å følge de største ligaene i verden. Bladet bruker med stort hell livesenteret til å følge sitt lokale fotballag i Obos-ligaen, Stjørdals-Blink.

Livesenteret har vært en ubetinget suksess for oss.

Det sier en av de nettansvarlige i Bladet, Lars Sørnes. Med livesenteret får de løpende kampoppdateringer via NTBs reporter som liveblogger fra kampene til Stjørdals-Blink. Dermed kan Bladets lesere få direkteoppdateringer fra kampen via lokalavisa. Det gir redaksjonen relevant, lokalt innhold, med liten arbeidsinnsats.

– Det er god kvalitet på referatene vi får. Jeg er imponert over jobben som reporterne gjør, sier Anders Fossum.

Lite manuelt arbeid for redaksjonen

Sørnes forteller hvordan deres journalister jobber under en Stjørdals-Blink-kamp. I forkant av kampen publiserer de en sak på nettavisen om kampen som kommer. Denne artikkelen lenkes til livesenteret med direkteoppdateringer fra kampen. Tittelen på saken oppdateres manuelt av en journalist basert på kamputviklingen. Selve kampreferatet fra NTB oppdateres automatisk.

– Leserne våre gir oss tilbakemeldinger på at vi leverer en svært god totalpakke ved Stjørdals-Blink-kamper, sier Sørnes.

Fossum forteller at de er positivt overrasket over oppslutningen for å følge kampene i tekstformatet. Trafikken er jevnt over god. Avisa opplevde spesielt stor interesse ved lokaloppgjøret mellom Stjørdals-Blink og Ranheim, med langt flere lesere enn normalt.

Vi er godt fornøyd med tilbudet fra NTB.

Oppdaterte kampresultater fra relevante ligaer

Produktsjef for livesenteret og sportsdata fra NTB, Terje Alstad, forteller at vi har reportere i alle kampene i Eliteserien, Obos-ligaen og Toppserien for kvinner, der det liveblogges om alt som skjer. Samtidig gjøres dette om til data, slik at kundene får oppdatert kampfakta, tabell og andre topplister fra ligaene.

I Bladets livesenter kan leserne også følge aldersbestemte lag, som det lokale gutter 13-laget, hvor det leveres kampdata.

– For aldersbestemt og breddefotball er vi koblet opp mot Norges Fotballforbund, som gjør at vi får fakta og tabeller fra disse kampene også, sier Alstad.

Vil du vite mer?