Illustrasjon av sportsdata
Foto: NTB / Illustrasjon: 07 media

Sportsdata

Totalleverandør av sportsdata i Norge

Følg lokale og internasjonale lag og helter. Sportsdata er sportsstatistikk som vi i NTB produserer selv, eller som vi tar imot, beriker og videreformidler fra ulike sportsdatakilder. Resultatet blir levert sømløst gjennom våre systemer og danner et godt grunnlag for å engasjere leserne – med minst mulig jobb for dere.

Terje Alstad
Sportsdatasjef
Terje Alstad
Slik jobber vi med sportsstatistikk
Sportsdataprodukter
Livesenter med sport
Tore Meek / NTB

Livesenter med sport

Få løpende oppdateringer fra flere ligaer innenfor fotball, håndball og ishockey, i tillegg til vintersport og friidrett – rett til deres nettsted.

Rundens lag og spillerbørs
Jil Yngland / NTB

Rundens lag og spillerbørs

Vi setter børskarakterer mellom 1 og 10 på fotballspillere etter hver seriekamp. Basert på spillerbørsen kårer vi Rundens lag.

Fotballroboten
Ola Hedin / Maskot / NTB

Fotballroboten

Fotballroboten skriver automatiserte referater fra fotballkamper som lokalavisen sjelden har kapasitet til å dekke selv. Treff leserne med spesialtilpasset innhold fra bredde- og aldersbestemt fotball.

Innhenting av sportsdata fra flere leverandører

Systemene våre er koblet opp mot flere dataleverandører. Vi har et tett samarbeid med de norske særforbundene tilknyttet Norges Idrettsforbund. Vi plotter noe data selv, og vi har en solid internasjonal sportsdataleverandør i ryggen i danske Enetpulse.

Ambisjonen er at kundene våre skal forholde seg til bare én inngang til all data. Vi jobber aktivt mot nye leverandører for å tilby et bredt spekter av sportsstatistikk.

Våre samarbeidspartnere
Enetpulse
Norges Håndballforbund
Norges fotballforbund
Norges ishockeyforbund
NIFS
Sportsdataene du trenger
Se video: Slik kan du bruke sportsdata fra fotball, håndball og ishockey.
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%

Vil du vite mer om sportdata?