Få orden på bildefilene

Få orden på bildefilene
Johner Images / NTB
HVA ER EN MEDIEBANK?

En mediebank er et system for håndtering av mediefiler. NTB lanserte mediebanken høsten 2020. Mye av teknologien er basert på flere tiårs erfaring med vårt eget bildebyrå.

Mer om mediebanken
Synes dere det er vanskelig å holde orden på bilder, rettigheter og bruk? Vi har alle vært der – på leting gjennom felles mapper og eposter på jakt etter et bilde.

Bildeportalen vår oppdateres daglig med mer enn 50 000 bilder som må systematiseres og gjøres søkbare. Dette har gitt oss en unik kunnskap om bildesystematisering. Med denne kunnskapen har vi utviklet en mediebank for digital håndtering av bilder og videoer. Mediebank eller ei, her er våre beste tips om hvordan det er lurt å jobbe med bilder i en kommunikasjonsavdeling for å forbedre arbeidsflyten.

Tips for bedre manuell arbeidsflyt med bildefiler

  1. God mappestruktur. Bli enige, på tvers av relevante team, om hvordan dere skal oppbevare filer. Ikke undervurder tiden dere sparer som følge av en godt forankret intern mappestruktur.

  2. Et felles språk. Samarbeider dere med en markeds- eller kommunikasjonsavdeling i andre land? Husk å bruke engelsk eller et felles arbeidsspråk, så mapper og filer er søkbare for alle.

  3. Registrer bilderettigheter. Husk å registrere hvordan og hvor bildet er brukt tidligere, og hvilke rettigheter dere har til bruk av bildet. Feil bruk av bilder kan koste dere dyrt.

Systematiser bildene med metadata

– Vi ønsket å samle bildene våre på ett sted der alle har tilgang til dem. Før lå noen bilder lokalt, andre i delte disker. Det var ikke noe system. Nå bruker alle internt mediebanken i stedet, forteller Andreas Fosse i E24.

Mediebanken er løsningen vi har drømt om for håndtering og lagring av bilder.

Les hele kundeintervjuet med E24 her.

Metadataen, som er tekstinformasjon om filen, gjør det enkelt å sortere og å søke opp bilder i en mediebank. Kategoriser filer basert på egendefinerte nøkkelord eller bildets metadata. Hold kontroll på alt fra fotografnavn og innholdet i bildene til bildekreditering og bilderettighetene du har til å bruke filen.

Les mer om mediebanken

Vil du få lignende bloggartikler i innboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt.

10.02.2020

Vil du vite mer om bildesystematisering?