Hvordan er det å jobbe som kundeansvarlig selger i NTB?

Hvordan er det å jobbe som kundeansvarlig selger i NTB?
Marianne Bernecker / NTB

Anders Vallenes, kundeansvarlig selger i NTB

Anders er kundeansvarlig selger og jobber i salgsavdelingen i NTB. Her forteller han om arbeidshverdagen sin og hvordan det er å jobbe i NTB.
– Arbeidshverdagen er veldig variert og spennende. Jeg legger selv opp arbeidshverdagene mine og hva jeg skal fokusere på den kommende uken. En gang i uken har jeg et statusmøte med lederen min, der vi går igjennom stort og smått og drodler rundt salg og mulige løsninger for utvalgte kunder.

Muligheter for utvikling

– Det er også gode muligheter for å utvikle seg i stillingen. Utviklingen i stillingen og arbeidsoppgavene er tilpasset den enkeltes styrker. Da jeg begynte å jobbe i NTB for tre år siden, var hovedoppgaven salg av kommunikasjonsplattformen NTB Kommunikasjon. Da porteføljen økte, ble det mer kryss-salg, og jeg fikk mulighet til å selge de andre produktene. I dag jobber jeg med store offentlige anbud og er hovedansvarlig for enkelte produktområder på kommersiell side. Så det er gode muligheter for utvikling både faglig og personlig. NTB legger til rette for at du skal kunne vokse i stillingen og få mer ansvar etter hvert.

– Som kundeansvarlig har du et overordnet ansvar for utvalgte kundesegmenter. Jeg har for eksempel ansvar for alt innenfor idrett, utdanning og kultur. Vi er en salgsavdeling som skiller oss ut fra andre – her konkurrerer vi ikke med hverandre, men støtter heller hverandre med egen kunnskap. Vi vet at det bidrar til at hele avdelingen blir bedre.

Salgsteamet på fem kundeansvarlige og en salgssjef er en del av kommersiell avdeling i NTB. Her finner du også kundesenteret, marked og analyse – til sammen er vi 15 medarbeidere i kommersiell avdeling. Vi unner hverandre gode resultater og jobber for felles mål. Vi er et team og ønsker at alle skal lykkes.

Hvordan kan en arbeidsuke se ut for deg?

En arbeidsuke er veldig variert og noe av det jeg verdsetter mest, men den kan for eksempel se slik ut:

  • følge opp tilbud eller sende ut nye tilbud
  • prospektere – hele tiden
  • fokusere på forskjellige produkter fra uke til uke, for eksempel NTB Kommunikasjon den ene uken, mediebank den andre, osv.
  • snakke med produktansvarlige – holde seg oppdatert
  • holde kundemøter
  • idémyldre med kolleger
  • sende ut kontrakter
  • delta i interne møter

Hvordan er det å jobbe med nysalg i NTB?

Nysalg i NTB skiller seg en del fra salg i mange andre bedrifter. Som selger i NTB jobber du med en sterk merkevare, og potensielle kunder er alltid interessert i høre mer om hvilke produkter vi tilbyr, og hvilken verdi produktene gir. Hver måned skal vi få inn x antall nye kunder, så å prioritere nysalg er en viktig del av jobben.

Hvilke produkter selger vi?

Produktene vi selger, er alt fra pressemeldingstjeneste og klippekort på bilder til abonnement på mediebanken, et bildelagringssystem vi selv har utviklet. Vi leverer produkter, tjenester og teknologi til redaksjonelle medier, privat næringsliv og det offentlige. Det er et stort marked med mange interessante kunder.

NTBs produkter har en sterk og ledende posisjon i markedene vi opererer i. Vi selger kvalitet, og det skinner gjennom under salgsmøtet. Kundene blir overbevist av produktene fordi det er åpenbart hvordan NTB kan løse utfordringene til hver enkelt kunde.

Hvorfor jobbe i NTB?

I NTB finner du en gjeng med dyktige medarbeidere som brenner for faget sitt. Hos oss er det menneskene som teller, og vi verdsetter det å ha et godt arbeidsmiljø der alle føler seg sett og hørt. I denne stillingen vil du få gode muligheter for personlig og faglig utvikling, samtidig som du vil jobbe nært sammen med alle avdelinger i NTB. Vi verdsetter et inkluderende arbeidsmiljø og legger vekt på å skape hyggelige arbeidsdager. Hos oss støtter vi hverandre og samarbeider for å oppnå de beste salgsresultatene for NTB. Som en ekstra bonus får du tilgang til en fantastisk ferieleilighet i Nice og en leilighet midt i bakken på Skeikampen. Så da er det bare å søke! Les mer om NTB, og søk på stillingen her.

14.05.2024