Jobb hos oss

Jobb hos oss

Slik er arbeidshverdagen i NTB – noe for deg?

Kanskje har du sett logoen vår på et bilde under en nyhetssending på TV, eller kanskje har du hørt nyhetsankeret på radio si «…melder NTB». Hvem er egentlig vi i NTB, og hva jobber vi med? Bli bedre kjent med oss og arbeidshverdagen vår, og se våre ledige stillinger!

150
engasjerte kollegaer
45
år er snittalderen
43 %
er kvinner

Dette er oss i NTB

Vi som jobber i NTB, er journalister, utviklere, fotografer, grafiske designere, språkeksperter, økonomer, kundekonsulenter og mye mer. Noen av oss er praksisstudenter, noen tar etterutdanning, noen er i foreldrepermisjon, vi har seniorstipend og alt imellom. Vi har stadig noen som er «hun eller han nye», og vi har kollegaer som har jobbet her i over 40 år.

Vi brenner for sport, AI, undervisningsmateriell, kommaregler, nyhetsformidling og sudoku.

Vi er journalister som lager hastesaker basert på nyhetsbildet, og vi lager større artikler om hus og hage. Vi overvåker nyhetsbildet for både Lofot-Tidende og NRK, slik at deres kunder alltid er oppdatert. Om natten holdes du oppdatert av fire nattevakter som gjør jobben fra Sydney.

Vi er fotografer som er til stede i rettssaler, vi rykker ut på uoversiktlige nyhetshendelser, vi er på alle kampene i Tippeligaen, og vi ligger i utforløypene for å fotografere alpinlandslaget i aksjon under OL.

Vi skriver kampreferater fra aldersbestemte klasser fra 13 år i ishockey, og vi følger norske idrettsutøvere i utlandet. Vi formidler over 8000 pressemeldinger årlig via pressemeldingstjenesten vår.

Vi har to kollegaer som er roboter. Den ene er ekspert på å oversette fra bokmål til nynorsk, og den andre skriver referater etter fotballkamper.

Vi er engasjerte. Vi er gode kollegaer og venner. Vi har et samfunnsansvar. Vi har puls.

Bli en av oss! Lenger nede på siden finner du ledige stillinger.

Hverdagen som fotograf er allsidig, hektisk og spennende. Lite blir planlagt, vi følger alltid nyhetsbildet. Jeg har fotografert blant annet statsoverhoder og kongehuset i mange år, og som fotograf har jeg etter hvert blitt godt kjent med mange offentlige personer.

Lise, fotograf og videojournalist, har jobbet i NTB siden 1993

Ledige stillinger – vil du bli en av oss?

Kontakt HR-leder
Kristin  V. Aanensen
HR-leder
Kristin V. Aanensen
976 71 215
Det er vanskelig å kjede seg i det pulserende nyhetsmiljøet i NTB, noe som også er en hovedgrunn til at jeg fortsatt arbeider her etter over 40 år. Jeg begynte med manuelle skrivemaskiner og arbeider i dag heldigitalt både i Norge og i Australia. NTB har gitt meg muligheten til å jobbe med alt fra verdensstjerner til profilerte drapssaker i Norge, og fra lederjobber til arbeid i felt. Angrer jeg på at NTB ble min arbeidsgiver? Ikke et sekund.

Dag, journalist i NTB i over 40 år

Bilder fra arbeidshverdagen og sosiale sammenkomster
Som utvikler i NTB har jeg stor frihet og varierte arbeidsoppgaver på tvers av organisasjonen. Jeg velger språk, teknologi og plattform selv, noe som gjør at jeg får utviklet kompetansen min utifra egne interesser.

Manhal, full stack-utvikler, har jobbet i NTB siden 2018

Jeg trives ekstemt godt i NTB, på grunn av både egen rolle, arbeidsmiljøet og lederne. Jeg lærer fortsatt masse, får jobbe på tvers av avdelinger, blir inkludert og får ta initiativ selv.

Marius, kundeansvarlig for mediemarkedet, har jobbet i NTB siden 2015