– Mediebanken gjør det enkelt å jobbe med bilder

– Mediebanken gjør det enkelt å jobbe med bilder
Ridderrennet
Kunde: Foreningen Ridderrennet
Produkt fra NTB:

NTBs mediebank

Intervjuet er gjort med:

Jesper Møller, prosjekt- og arrangementskoordinator i Foreningen Ridderrennet

Publisert:

mai 2023

Les om mediebanken
Foreningen Ridderrennet bruker NTBs mediebank for å håndtere bildene sine. Les hvordan mediebanken forenkler arbeidet med bilder.
Med mediebanken har vi blitt flinkere til å bruke bilder mer aktivt.

Det sier Jesper Møller, prosjekt- og arrangementskoordinator i Foreningen Ridderrennet. Møller sier at mediebanken gjør det enkelt å jobbe med bilder.

Samler bildene på ett sted

Årlig arrangerer Foreningen Ridderrennet fire store arrangementer for syns- og bevegelseshemmede. På arrangementene tar frilansfotografer og frivillige bilder som skal lagres og distribueres i etterkant. Bildene håndteres i NTBs mediebank.

– Det oppleves som veldig mye mer oversiktlig å håndtere bilder i mediebanken enn i en mappe på et fellesområde, sier Møller.

Enkelt å finne søkbare bilder

Møller forteller at foreningen ikke har det største eller mest kompliserte bildebiblioteket, men at mediebanken likevel forenkler arbeidet med bilder. Bildene lastes inn i bolker og hentes ut til samarbeidspartnere, deltakere og egne kanaler.

– Vi bruker funksjoner som metadata, nøkkelord og album for å kategorisere bildene. Det fungerer bra, sier Møller.

Bilder som skal distribueres videre, deles i passordbeskyttede album via en lenke. Tilbakemeldingene på dette er gode.

Dekker foreningens behov

Møller beskriver Mediebanken som dekkende for Foreningen Ridderrennets behov for å få oversikt over og kategorisere bilder. Etter en innkjøringsfase og med litt erfaring er arbeidsflyten enkel.

– Jeg er veldig fornøyd med oppfølgingen og hjelpen vi får fra NTB, sier Møller.

I tillegg er det positivt med fleksible løsninger, som å velge visningsvindu for bildene i mediebanken. På sikt håper han å ta i bruk funksjonalitet som mediebankens app på mobil og muligheten til å vurdere bilder med 1–5 stjerner.

Mediebanken hjelper oss med å ha en ryddig oversikt over bildene.

Vil du se mediebanken?

Les også
Hydro: – Mediebanken er en fremoverlent løsning
Marius Motrøen / Hydro

Hydro: – Mediebanken er en fremoverlent løsning

I Hydro er tusenvis av ansatte fra over 40 land aktive brukere av mediebanken og bruker den for å håndtere og få tilgang til bilder og video.

Mediebank: E24
Thomas Brun / NTB Kommunikasjon

Mediebank: E24

E24 bruker mediebank for å håndtere og arkivere bilder. Vi har snakket med utviklingsredaktør Andreas Fosse om hvordan mediebanken hjelper dem i hverdagen.

Mediebank
Shutterstock / NTB

Mediebank

Mediebanken er en norskutviklet bildebank som gjør det lett å lagre, finne igjen og dele bilder, videoer og grafikk. Den passer like godt enten virksomheten deres er stor eller liten, offentlig eller privat.