– Kommunikasjonsarbeidet blir lettere med NTBs tjenester

– Kommunikasjonsarbeidet blir lettere med NTBs tjenester
Mantena
PRODUKT FRA NTB

Mediebank

Pressemeldinger

INTERVJU ER GJORT MED

Espen Sare, kommunikasjonssjef i Mantena

PUBLISERT

november 2023

Kommunikasjonssjef Espen Sare i Mantena bruker NTBs tjenester daglig i sitt kommunikasjonsarbeid. Les mer om hvordan Mantena aktivt bruker mediebanken og pressemeldingstjenesten.
– Med mediebanken får vi alt på ett sted og kan enkelt hente ut det vi trenger.

NTBs mediebank gjør det enkelt å håndtere bilder

Mantena er et nordisk konsern som jobber innen jernbaneindustri, og med rundt 800 ansatte bruker NTBs mediebank for å lagre både bilder og video som brukes bredt i hele selskapet.

De opplever at mediebanken er svært brukervennlig og et sikkert sted å lagre bildene. Alt er lagret på ett sted og kan enkelt brukes av ansatte til presentasjoner, utforming av dokumenter og kundemøter på en effektiv og sikker måte.

– Mediebanken gjør det enkelt å hente inn samtykke fra andre. Det er avgjørende for oss at dette svarer på kravene til håndtering av personvern og GDPR, sier Sare.

Det er spesielt KI og bruksrettigheter som gjør mediebanken så funksjonell. Med bruk av KI kan Mantena systematisere bildene, og enkelt sende ut forespørsler om samtykke.

– Vi har stort fokus på bevisst bildebruk. Det er viktig at vi har orden på samtykker og opphavsrett. Vi kunne ikke ha brukt mediebanken om det ikke var med, poengterer Sare.

Mediebanken gjør det lett å dele bilder internt, eksternt og på tvers. Sare trekker frem flere funksjoner som bidrar til sømløst samarbeid, uten at det går utover sikkerheten og personvernet. Spesielt nyttig er det at eksterne kan bidra med bilder inn. Mantena har også god nytte av en plugin til Office 365 som gjør det lett å bruke bilder i Word og PowerPoint.

Et tett samarbeid med NTB

– NTB gir oss det vi trenger i vårt kommunikasjonsarbeid, sier Sare. At det er et norsk selskap, er betryggende. NTB kjenner markedet godt og forstår behovet vi har som selskap.

Sare har også god erfaring med kundesenteret i NTB. At det er produktspesialister som jobber spesifikt med mediebanken, sikrer høy kvalitet. Det er god hjelp å få når det er behov for det.

Måler resultater enkelt med NTB Kommunikasjon

Mantena bruker NTB Kommunikasjon aktivt til å sende pressemeldinger. Sare forteller at de kan høste gode resultater fra de gode pressemeldingene.

– Med NTB Kommunikasjon øker vi sjansene for å nå journalistene.

Han peker på at pressemeldingene går rett inn i redaksjonenes nyhetsnettverk, som mange abonnerer på og kontinuerlig overvåker. I tillegg benytter Mantena seg alltid av NTBs medielister, der de lett kan velge kontakter til alle redaksjonene i Norge.

– Med NTB Kommunikasjon når vi ut bredere og kan tilpasse våre pressemeldinger til om det er lokal eller nasjonal presse vi skal nå, sier Sare.

Sare forteller at de med Retriever-modulen får god oversikt over hvilke medier som har laget redaksjonelle saker basert på pressemeldingene. De henter jevnlig ut statistikk fra tjenesten om sidevisninger, antall medieoppslag, åpningsrate på e-post og tilbakemelding på artikkelkvalitet.

– Denne statistikken bruker vi aktivt for å vurdere videre kommunikasjon og se på hva som har fungert bedre enn annet innhold. Det er gull verdt og sparer oss for tid!

Vil du se mediebanken

Les også
Mediebank
Shutterstock / NTB

Mediebank

Mediebanken er en norskutviklet bildebank som gjør det lett å lagre, finne igjen og dele bilder, videoer og grafikk. Den passer like godt enten virksomheten deres er stor eller liten, offentlig eller privat.

Hydro: – Mediebanken er en fremoverlent løsning
Marius Motrøen / Hydro

Hydro: – Mediebanken er en fremoverlent løsning

I Hydro er tusenvis av ansatte fra over 40 land aktive brukere av mediebanken og bruker den for å håndtere og få tilgang til bilder og video.

5 grunner til at du bør bruke en mediebank
Johner Images / NTB

5 grunner til at du bør bruke en mediebank

Har du opplevd at det er vanskelig å være flere i bedriften som samarbeider om bilder og videoer, at du ikke finner filen når du trenger den? Med en mediebank effektiviseres arbeidet med mediefiler.