Automatisert journalistikk
Shutterstock / NTB

Automatisering

Få bedre nyhetsdekning med automatisert journalistikk

Automatisert journalistikk gjør redaksjonen raskere og reduserer sjansen for faktafeil. Spar tid ved å automatisere rutineoppgaver – og bruk i stedet ressursene på å skrive gode saker for leserne deres.

NTB satser tungt på å utvikle redaksjonelle produkter og tjenester basert på automatisert innhold og kunstig intelligens.

Spørsmål om automatisering?

Les mer om

Automatiserte artikler

Automatiserte artikler er korte saker som blir laget med utgangspunkt i statistikk og data. Vi bruker ofte automatisering for å dekke repeterende hendelser. De automatiserte artiklene er tilgjengelige for alle abonnentene av nyhetstjenesten vår.

Automatisert journalistikk

Automatiserte artikler er godt egnet for å lage hyperlokale vinklinger om det som skjer i distriktet deres. Frigjør tid for journalistene ved å la NTBs algoritmer skrive rutinesakene for dere.

Med automatisert journalistikk kan dere

  • være raskere ute med nyheten
  • lage artikler med hyperlokale vinklinger
  • unngå menneskelige feil
  • frigjøre tid og ressurser til å lage egen journalistikk

Bolig-, fotball- og næringslivsrobot

Med robotene får dere hyperlokale artikler fra distriktet deres. Følg for eksempel alle som får boligdrømmen oppfylt i nabolaget, eller publiser artikler om konkursene og gründerne som satser i kommunen deres.

Les mer om robotene
Roboter
Shutterstock / NTB

Vi bruker AI for å gjøre journalistikken bedre

Våren 2022 opprettet vi en egen avdeling for automatisert journalistikk. Målet vårt er å bruke kunstig intelligens i større grad for å lage nye produkter som er nyttige for norske medier.

Vi bygger løsninger som etter hvert vil benytte kunstig intelligens for å lage artikler der språket blir mer variert enn vi er vant til i tradisjonelle robotsaker.

For å møte kundenes behov for lokaltilpasset og personalisert innhold er det viktig at vi kan tilby langt mer innhold enn vi gjør i dag.

Det sier produktsjef Per Christian Evensen Helme.


Vil du vite mer?