Kommune- og fylkesvalget 2019
Vidar Ruud / NTB

Valg

Slik dekker NTB stortingsvalget 2021

Du får god støtte i valgdekningen med oss på laget. Vi videreutvikler og forbedrer produktene vi har tilbudt ved tidligere valg. Alle visuelle løsninger blir spesielt tilpasset for visning på mobil. I tillegg til ordinær nyhetsproduksjon lager vi en rekke spesialprodukter.

Marius Rasten
Mediemarkedet
Marius Rasten
95 36 84 06
Hovedprodukter i tillegg til ordinær dekning

Kandidatbase

Trenger dere en god oversikt over alle kandidatene til stortingsvalget? Kandidatbasen er løsningen som gir dere relevant informasjon om hver kandidat. Hver profil vil inneholde basisinformasjon som navn, parti, alder, bilde og eventuelt informasjon om yrke og tidligere verv.

I tillegg blir det en seksjon om hver enkelt kandidats politiske kampsaker. Kandidatene svarer på spørsmål om sine politiske interesser og mål, og dette legges inn i kandidatbasen.

Vi samarbeider med partiene om å innhente opplysninger fra kandidatene og bygger opp basen valg for valg, slik at den etter hvert vil inneholde profiler på flere tusen kandidater. Nærmere 1.000 kandidater har lagt inn bilde og annen informasjon så langt.

Vi innhenter profilinformasjon fra kandidater i partiene som sitter på Stortinget i dag. Basen vil i tillegg inneholde navn på alle kandidatene som stiller for alle andre partier, hentet fra Valgdirektoratet, men da uten ytterligere profilinformasjon.

Innholdet leveres via API og som ferdig visuell løsning (iFrame) som kan embeddes.

Les også: Intervju med prosjektleder for valget, Gunnhild Hokholt Bjerve.

Kandidatprofil

Se en skisse av hvordan en kandidatbaseprofil kan se ut. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er endelig design.

Spørsmål om valgdekningen?

Valgresultater

Få tilgang på en interaktiv nyhetsgrafikk som viser mandatfordeling og prosentvis andel av stemmene. Se mandatfordelingen nasjonalt og for hvert valgdistrikt (de 19 tidligere fylkene). Der det er tilgjengelig, vises også andelen av stemmene på kommune- og kretsnivå.

Se en skisse av valgresultatene

Grafikken blir løpende oppdatert med valgresultater fra kl. 21 og utover valgkvelden.

I tillegg får dere tilgang på automatiserte tekster som oppdateres etter hvert som resultatene blir klare.

Ferdigside for trykk: Dette er det nye Stortinget

Til trykte medier lager vi en ferdigside som viser de nye stortingsrepresentantene. Siden leveres som en dobbeltside med falsk midt og inneholder bilder av alle kandidatene sortert etter valgdistrikt og partitilhørighet.

Ferdigsiden leveres før kl. 23.30 valgnatten og blir oppdatert når resultatet er endelig.

Det nye Stortinget
Det nye Stortinget

Valgomater

Barnas valgomat

Vi tilbyr en valgomat spesielt rettet mot barn, utviklet i samarbeid med Redd Barnas prosjekt Barnas valg. Vi har redaksjonelt ansvar for både innhold og utforming.

Valgomaten for barn ble mye brukt i skoleklasser i 2019 og skapte stort engasjement i målgruppen. Også en rekke lokalaviser benyttet seg av valgomaten og det viste seg å være en god måte å tiltrekke seg unge lesere på.

Rammeverk for å lage egen valgomat

Redaksjonelle kunder har mulighet til å lage en egen valgomat ved hjelp av vårt rammeverk. Rammeverket er utviklet i samarbeid med den danske nisjeavisen Altinget. Slik kan dere lage en valgomat med lokale eller regionale spørsmål, eller den kan vinkles på en nisje eller et tema etter ønske. Dermed kan leseren se hvilket parti som står dem nærmest i disse spørsmålene. Tilpass valgomaten med deres egne fonter og farger.

Valgomatene leveres som iframe-embed, som enkelt kan publiseres via CMS. Valgomaten er responsiv - den tilpasser seg skjermstørrelse automatisk.

Ordinær nyhetsdekning

Tekst

Valget inngår selvsagt som en del av den ordinære nyhetsdekningen. Nyhetsredaksjonen sender ut en egen meny med opplysninger om planer for valgkampdekningen og denne blir oppdatert jevnlig. Detaljerte planer for valgkvelden kommer.

For spørsmål om eller spesifikke ønsker for NTBs valgdekning, kontakt: nyhetssjef@ntb.no eller prosjektleder for valget: gunnhild.hokholt.bjerve@ntb.no

Foto- og videodekning

Med foto og live videodekning skal vi følge valget tett og gi kundene et godt visuelt innblikk i stortingsvalget 2021.

Det innebærer dekning fra*

  • valgkampturneer
  • pressemøter
  • partilederdebatter
  • når sentrale politikere avgir sin stemme
  • valgvaker
  • løpende hendelser

Foto- og videodekningen er en del av vår ordinære tjeneste. Vi gjør vårt ytterste for å gi kundene en bred og fyldig visuell valgdekning.

Trenger du illustrasjonsbilder?
Modellklarerte bilder av barn og unge
Maskot / NTB

Modellklarerte bilder av barn og unge

Trenger dere bilder for å illustrere barnehagestart, skolestart, barneidrett eller aktive barn? I bildeportalen finner dere et bredt mangfold av illustrasjonsbilder av barn og unge på skolebenken, i klasserommet og i skolegården.

Illustrasjonsbilder klima og miljø
Maskot / NTB

Illustrasjonsbilder klima og miljø

Vi har illustrasjonsbilder og -videoer av klima og miljø. Se et utvalg bilder av endringer i den norske naturen, plast i havet, gjenbruk og loppemarked, transportmidler og mye mer.

Illustrasjonsbilder eldre
Maskot / NTB

Illustrasjonsbilder eldre

Vi har illustrasjonsbilder av eldre mennesker. Bildene viser både aktive og pleietrengende eldre i hverdagslige situasjoner.

Illustrasjonsbilder helse
Wilma Nora Dorthellinger Nygaard / NTB

Illustrasjonsbilder helse

Trenger dere bilder for å illustrere helseutfordringer, enten psykiske eller fysiske? Her er et utvalg bilder av både alvorlige og hverdagslige temaer knyttet til helse.

Lesetips
La roboter oppdatere leserne dine på lokale nyheter
Shutterstock / NTB

La roboter oppdatere leserne dine på lokale nyheter

Robotene er på vei inn i norske redaksjoner. I NTB har vi flere utviklingsprosjekter på gang der roboter, eller automatisert journalistikk, står sentralt. Bli bedre kjent med noen av robotprosjektene våre.

Slik skal NTBs nyhetstjeneste utvikles i 2021
Håkon Mosvold Larsen / NTB

Slik skal NTBs nyhetstjeneste utvikles i 2021

Som nyhetsbyrå skal vi gi kundene rask og pålitelig oversikt over de viktigste nyhetene. Nyhetsredaktør Sarah Sørheim forteller om utviklingsprosjekter i 2021, som skal støtte opp om akkurat det.

NTB mini: Raumnes

NTB mini: Raumnes

Lokalavisa Raumnes har i dag en tilpasset produktpakke med nyheter, bilder, feature, spill og grafikk fra NTB. Les hva Fred Gjestad sier om hvilken verdi NTB mini gir dem.

Spørsmål om valgdekningen?