Fotografer som jobber
MAHMUD HAMS / AFP / NTB

Bildeleverandører

Vi samarbeider med bildeleverandører fra hele verden

I bildeportalen er det bilder fra nærmere 100 leverandører og samarbeidspartnere fra hele verden. Noen har spesialisert seg på nyhetsbilder, kjendiser og rød løper, mens andre tar illustrasjonsbilder av mennesker, mat og mer. Her kan du bli bedre kjent med et lite utvalg av bildeleverandørene våre.

22 00 32 00

Les om noen av bildeleverandørene

Associated Press

AP er et amerikansk nyhetsbyrå grunnlagt i mai 1846. Byråets produksjon brukes av medier over hele verden, og de er NTBs hovedpartner på internasjonale nyheter, bilder og video. AP fungerer som et kooperativ og eies av en rekke aviser som, i tillegg til det som produseres av byråets egne journalister og fotografer, også bidrar med nyhetsstoff.

Gå til AP i bildeportalen

Thomson Reuters

Reuters er et internasjonalt nyhetsbyrå grunnlagt i 1851. I dag er de etablert i 200 byer og 94 land, og formidler nyhetsstoff på 19 språk. Reuters har hovedkontor i London og har ca. 15 000 ansatte. Foretaket fikk sin begynnelse med å sende kursnoteringer mellom børsene i London og Paris.

Gå til Reuters i bildeportalen

Splash

Splash er en av verdens største og mest kjente leverandører av underholdningsstoff. De har over 4000 fotografer som tar godt over 100 000 nye bilder og videoer fra hele verden døgnet rundt. Splash er ofte førstevalget for dem som trenger en fullstendig dekning av internasjonale kjendiser og det som skjer i underholdningsverdenen.

Gå til Splash i bildeportalen

Magnum Photos

Magnum er et internasjonalt kooperativ av fotografer og anses som et av verdens ledende innenfor dokumentarfotografi.  Byrået ble grunnlagt av blant andre Robert Capa og Henri Cartier-Bresson i 1947. Byrået eies av fotografene, og samtlige viktige avgjørelser tas i plenum. Kravene for å bli medlem er strenge, og siden starten er kun 79 fotografer blitt opptatt.

Gå til Magnum i bildeportalen

Shutterstock (Editorial & Creative)

Shutterstock er verdens ledende leverandør av illustrasjonsbilder og illustrasjonsvideo. De har etter hvert bygget opp en av verdens største samlinger av bilder, vektorer, grafikk, illustrasjoner, video og musikk. Shutterstock eier også det britiske bildebyrået Rex Features og tilbyr dermed også redaksjonelle nyhetsbilder og et av Englands største arkiver.

Gå til Shuttertsock Creative i bildeportalen

Agence France Press

AFP er et fransk nyhetsbyrå grunnlagt i 1835. Byrået har hovedkontor i Paris og regionale kontorer i Washington, Hongkong, Nikosia og Montevideo. AFP har rundt 4000 ansatte i totalt 165 land og 110 kontorer over hele verden. Byrået produserer nyheter på fransk, engelsk, arabisk, spansk, tysk, portugisisk og russisk.

Gå til AFP i bildeportalen

Tidningarnas Telegrambyrå

TT Nyhetsbyrån er Sveriges ledende leverandør av nyheter, og er på mange måter NTBs søsterbyrå. De er Sveriges største produsent av tekst, bilder, video, infografikk og annet nyhetsinnhold.

Gå til TT i bildeportalen

VG

Verdens Gang (VG) er en norsk riksdekkende tabloidavis som kommer ut både på papir og i elektronisk form. Avisen ble grunnlagt ved bidrag fra Pressefondet av 7. mai 1945. Du finner bilder fra VGs fotografer i bildeportalen vår.

Gå til VG i bildeportalen

Ritzau Scanpix

Ritzau Scanpix er en del av Ritzaus Bureau, Danmarks største nyhetsbyrå. De produserer daglig en omfattende nyhetsdekning av bilder og video fra hele Danmark. Ritzau Scanpix forvalter også de historiske bildearkivene til JP / Politikens Hus og Berlingske Medier. De historiske arkivene dateres tilbake til før 1900-tallet.

Gå til Ritzau i bildeportalen

Deutsche Press Agentur

DPA er det største nyhetsbyrået i Tyskland. Det ble opprettet i 1949 ved sammenslåing av tre tyske nyhetsbyråer og har i dag rundt 800 ansatte i tillegg til flere tusen frilansere. Nyhetsbyrået leverer daglig rundt 1500 bilder og er representert i over 80 land i hele verden.

Gå til DPA i bildeportalen

The New York Times

The New York Times er en amerikansk avis grunnlagt i 1851. De har hovedkontor i New York med mange nasjonale og internasjonale kontorer. Etter at hovedkontoret ble flyttet til et nytt høyhus på New Yorks 42. gate i 1904, ble området døpt om til Times Square.

Gå til New York Times i bildeportalen

Press Association

PA er et britisk nyhetsbyrå grunnlagt i 1868 med hovedkontor i London. Byrået er Storbritannias største leverandør av nyhetsstoff, sportsnyheter og bilder. Det leverer nyhetstjenester til alle landets nasjonale og regionale aviser, kringkastingskanaler og internett-redaksjoner.

Gå til PA i bildeportalen

Savner du en bildeleverandør?

Her nevner vi bare et fåtall av leverandørene våre. Vi har rundt 80 flere samarbeidspartnere. Du finner alle bildene i bildeportalen, der du kan filtrere på leverandør.

Spørsmål om bilder?