Automatiserte artikler
Shutterstock / NTB

Automatiserte artikler

Automatiserte artikler beriker nyhetstjenesten

Automatiserte artikler er korte saker som blir laget med utgangspunkt i statistikk og data. Vi bruker ofte automatisering for å dekke repeterende hendelser.

De automatiserte artiklene er tilgjengelige for alle abonnentene av nyhetstjenesten vår.

Spørsmål om automatiserte artikler?

Nyhetstjenesten blir gradvis bygget ut med mer automatisert innhold, både faktasaker og artikler. Disse automatisk genererte sakene dekker vanligvis hendelser på nasjonalt nivå, men framover vil de i større grad også få en lokal vinkling.

Noen av de automatiserte artiklene vi har laget:

  • daglige oppdateringer om den kommende strømprisen
  • artikler om valgresultatene for stortingsvalget 2021 i alle landets kommuner, valgkretser og fylker
  • artikler om navnestatistikk med de mest populære navnene
  • daglige oppdateringer om koronasituasjonen i Norge
  • oppdateringer om hvor mange som er vaksinert mot covid-19
  • oversikt over antallet asylsøknader fra ukrainske flyktninger
  • artikler om reiserådene fra ECDC om hvilke land de fraråder reiser til

Noen av artiklene, som artiklene om valgresultatene, navnestatistikk og strømprisene, blir skrevet som lokalt tilpassede saker.

Framover vil vi lage flere automatiserte artikler basert på statistikk og store datasett. I dag kan dere bruke artikler som omhandler saker på fylkesnivå, men etter hvert vil dere også få tilgang til saker som er vinklet på mindre områder i Norge. Dere kan da velge å se artikler for bestemte regioner, fylker, kommuner og postnummer.

Automatiserte artikler med nyhetsgrafikk

Vi lager også automatisk oppdatert nyhetsgrafikk som dere kan bruke sammen med mange av artiklene. Nyhetsgrafikken blir oppdatert samtidig som artikkelen.

Temaer som ofte har med nyhetsgrafikk, er strømpriser, koronasituasjonen (antallet smittede, vaksinerte og innlagte), reiseråd og valgresultater, for å nevne noen.

Nyhetsgrafikken blir oppdatert basert på statistikk med det siste av tilgjengelig informasjon. Det kan være værvarsler, snøskredvarsler, oversikt over kompensasjonsordninger, resultater fra eliteserien eller aktuell statistikk fra Statistisk Sentralbyrå.

Les også
Automatisering
Shutterstock / NTB

Automatisering

Automatisert journalistikk gjør redaksjonen raskere og reduserer sjansen for faktafeil. Spar tid ved å automatisere rutineoppgaver – og bruk i stedet ressursene på å skrive gode saker for leserne deres.

Automatisert journalistikk
Shutterstock / NTB

Automatisert journalistikk

Automatiserte artikler er godt egnet for å lage hyperlokale vinklinger om det som skjer i distriktet deres. Frigjør tid for journalistene ved å la NTBs algoritmer skrive rutinesakene for dere.

Nyhetsgrafikk
Faksimile Aftenposten / grafikk fra NTB

Nyhetsgrafikk

Nyhetsgrafikk er en av de mest pedagogiske og leservennlige måtene å presentere nyheter på.