Fotballrobot
Ola Hedin / Maskot / NTB

Fotballroboten

Relevant sportsinnhold som treffer hver enkelt leser

La fotballroboten ta jobben med å lage lokalt sportsinnhold til leserne, så kan journalistene bruke tid på andre viktige områder. Fotballroboten skriver referater fra kamper som lokalavisen sjelden har kapasitet til å dekke selv. Roboten gir en unik mulighet til å treffe leserne med spesialtilpasset innhold fra bredde- og aldersbestemt fotball.

Terje Alstad
Sportsdatasjef
Terje Alstad

Automatiserte kampreferater

Fotballroboten er utviklet for å skrive automatiserte kampreferater etter fotballkamper. Referatet baseres på statistikk fra kampen. Fordi roboten skriver raskere enn en journalist, kan dere levere alle sakene fra en serierunde umiddelbart, uten å måtte prioritere enkelte kamper framfor andre.

Våre sportsjournalister har sørget for at den journalistiske og språklige kvaliteten er ivaretatt, og har «trent opp» roboten til å kunne beskrive så å si alle tenkelige situasjoner og kamputfall.

Vi dekker hele Norge

Fra sesongstart i 2020 leverer roboten kampreferater fra topp til bunn i norsk fotball. Den dekker alle fotballkamper som spilles i Norge, helt ned til gutter og jenter 13 år.

Illustrasjon av fotballroboten

Vil du vite mer om fotabllroboten?

Flere sportsdataprodukter
Rundens lag og spillerbørs
Jil Yngland / NTB

Rundens lag og spillerbørs

Vi setter børskarakterer mellom 1 og 10 på fotballspillere etter hver seriekamp. Basert på spillerbørsen kårer vi Rundens lag.

Livesenter med sport
Tore Meek / NTB

Livesenter med sport

Få løpende oppdateringer fra flere ligaer innenfor fotball, håndball og ishockey, i tillegg til vintersport og friidrett – rett til deres nettsted.